Web Analytics

Europa cu două viteze, la Consiliul Judeţean

de | 30.03.2017 15:25 | Actualitate, Opinii

O angajată a Consiliului Județean, o doamnă consilier superior căreia tocmai i s-a triplat salariul la peste 6.000 lei, a trântit cu bidineaua îngâmfării, pe contul de Facebook, un text de mai mare jena. Ce a înțeles respectiva bugetară cu aere de grof? Că Jurnalul de Argeș a făcut publice măririle cosmice de salarii din CJ, din rațiuni ce țin exclusiv de sărăcie și de răutate. Și că nu există interes public în această cauză, iar plebea care plătește taxe n-are voie să fie informată despre veniturile noii aristocrații bugetare. Prin urmare, sărăntocii din privat să-și cam vadă lungul nasului fiindcă nu se pot compara, cel puțin în această viață, cu  grofii de la stat. Mai ales cu cei de la Stat… degeaba. Iată textul indignat al madamei: „Care este cea mai mare problemă a României? Nu că se taie pădurile sau că mor bebelușii în spitale. Nu. Asta este ceva colateral… Problema e DE CE ĂLA ARE MAI MULT CA MINE ȘI EU NU AM!? Concluzia: Să te ferească Dumnezeu de răutatea omului sărac!”.
Sunteți în eroare, doamnă dragă! A deranjat în primul rând faptul că triplarea salariilor s-a făcut netransparent, cam cum s-a întâmplat și cu celebra OUG 13. Și, lăsând la o parte ghinionul nostru de a nu fi bugetari, de mărirea salariilor cu 300%  nu au beneficiat nici măcar toți bugetarii din subordinea instituției care se cheamă Consiliul Județean. Mă refer, de exemplu, la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, la Evidența Populației, la instituțiile de cultură din subordinea CJ și la altele din aceeași parohie. S-au mărit doar salariile celor din aparatul propriu al Consiliului și atât. Punct. Nu punct și de la capăt, nici măcar punct și virgulă. Așa că la sărăntocii din presă, doamnă dragă, se mai adaugă și cei ai instituțiilor enumerate mai sus, care sunt tot frații dumneavoastră bugetari. Din câte bag seamă, Consiliul Județean a început să funcționeze pe principiul Europei cu două viteze. Adică dvs, cei din aparatul propriu al CJ, ați devenit Germania, în vreme ce desculții din afara acestui spațiu privilegiat au rămas… România. La fel și angajații din Prefectură și cei de la zeci de primării argeșene, au rămas tot cu salarii de Românica, adică de sărăntoci frustrați, conform cu logica dvs de aristocrată plătită din taxele și impozitele colectate de la noi.
E trist că unii se fac că nu înțeleg și că, în loc să-și vadă de treabă, adică de un salariu pe care alții nu-l adună într-un trimestru, ies la drumul mare, pe Facebook, unde stropesc împrăștiat. Dacă aș fi la fel de veninos ca dvs, stimată doamnă, aș invoca faptul că s-au mărit salariile unora care au făcut zdrențe proiectul Molivișu, dovedindu-se ei înșiși niște zdrențe din punct de vedere profesional. Unora din cauza cărora județul Argeș stă cel mai prost din țară la capitolul infrastructură rutieră, unora din cauza cărora s-au returnat bani europeni din bruma de finanțări atrasă cu multe poticneli.  
Ca să închei, triplarea salariilor din aparatul propriu al CJ e o problemă de interes public. Argumente sunt mai multe și amintesc doar unul. Măririle acestea salariale reprezintă un efort financiar de circa 2,5 milioane euro anual (apropo, cam cât ar costa finalizarea pârtiei de la Molivișu) și ele vor pune o presiune considerabilă pe bugetul Consiliului Județean. Banii aceștia vor trebui tăiați de undeva, de la investiții, din bugetele unor instituții finanțate de CJ, în nici un caz nu vor veni din cer sau de la Loto 6/49. Cel puțin așa crede un sărăntoc de ziarist.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii