Web Analytics
scris sâmbătă, 02.12.2023

Eurodeputații bulgari și români vor protesta la Viena împotriva opoziției Austriei la includerea Bulgariei și României în Spațiul Schengen

Ilhan Kyuchyuk, un europarlamentar bulgar care reprezintă Grupul Renew Europe, alături de europarlamentarul român Vlad Botoșănean și europarlamentarul austriac Helmut Brandstätter vor organiza o demonstrație pe 4 decembrie în fața Ministerului de Interne din Viena, scrie Novinite.Protestul își propune să conteste opoziția Austriei la includerea Bulgariei și României în spațiul Schengen.

Eurodeputații bulgari și români vor protesta la Viena împotriva opoziției Austriei la includerea Bulgariei și României în Spațiul Schengen

Citește și: A murit un român ostatic în Gaza! Avea dublă cetăţenie


Exprimându-și profunda îngrijorare cu privire la veto-ul Austriei asupra aderării Bulgariei și României la Schengen, Kyuchyuk a subliniat dezamăgirea și nemulțumirea cetățenilor care aspiră la drepturi egale în cadrul Uniunii Europene, coform g4media.ro. Demonstrația urmărește să sublinieze dorința colectivă de integrare completă, de unitate și de eliminare a barierelor discriminatorii. Kyuchyuk consideră că această poziție rezonează cu o parte semnificativă a societății austriece, subliniind că se extinde dincolo de problema Schengen pentru a cuprinde egalitatea, respectul și aderarea la principiile de solidaritate în cadrul UE.
Pe rețelele de socializare, Kyuchyuk a mobilizat cetățenii care consideră că veto-ul este nedrept să se alăture demonstrației, subliniind importanța unei voci colective care să pledeze pentru echitate și dreptate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită