Web Analytics
scris duminică, 30.06.2024

EURO 2024. Campioana europeană en-titre a fost eliminată

Deținătoarea titlului european, Italia, a fost eliminată de la competiția organizată în Germania. Sâmbătă, 29 iunie, în primul meci din optimile Campionatului European, Elveția a provocat surpriza și a învins favorita Italia. Elveția se va bate pentru un loc în semifinale cu învingătoarea din meciul Anglia-Slovacia.

EURO 2024. Campioana europeană en-titre a fost eliminată

Elvețienii s-au impus cu 2-0, la pauză 1-0. Ei au deschis scorul în minutul 37 prin golul înscris de mijlocașul Remo Freuler și și-au dublat avantajul în primul minut al reprizei secunde atunci când a înscris Ruben Vargas. Elveția va juca în sferturile Campionatului European de Fotbal cu învingătoarea din meciul Anglia-Slovacia. Meciul englezilor se va desfășura duminică, de la ora 19.00, pe Veltins Arena din Gelsenkirchen.

Citește și: România, în top cinci la numărul de fani prezenţi la Euro 2024

Elveţia a făcut o victimă de marcă şi la ediţia trecută în optimi, eliminând Franţa, campioana mondială en titre atunci, la loviturile de departajare, la Bucureşti. La EURO 2020, Italia a învins Elveţia cu 3-0 în faza grupelor. Elveţia s-a calificat pentru a şasea oară consecutivă în faza eliminatorie la un turneu major. Elveţia, care are o singură înfrângere în ultimele sale 18 meciuri (8 victorii, 9 egaluri), în faţa României, în preliminarii, va juca în sferturile de finală contra învingătoarei dintre Anglia şi Slovacia.

Programul complet al Optimilor: 30 iunie: Ora 19.00: Anglia – Slovacia (Gelsenkirchen); Ora 22.00: Spania – Georgia (Köln); 1 iulie: Ora 19.00: Franța -Belgia (Düsseldorf); Ora 22.00: Portugalia – Slovenia (Frankfurt); 2 iulie: Ora 19:00: România – Olanda (München); Ora 22:00: Austria – Turcia (Leipzig)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită