Web Analytics

„Eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate/Şi mi-ai tras-o pe la spate”

de | 4.02.2016 13:17 | Dezvăluiri

# O nouă filă în scandalul care a bulversat comunitatea academică din U.P.I.T.

Continuăm și în această săptămână cu partea a patra a serialului nostru despre conținutul  scandaloasei piese de teatru intitulată „Teatru uspritzofonic”, având ca motto versurile „Așa-i atunci când lumea-i… mută/Rahații ..t în loc să pută!” și care a bulversat Universitatea de Stat din Pitești. Și când spunem a bulversat  nu exagerăm deloc fiindcă atacurile violente la persoană și  limbajul pornografic cu care sunt atacate cadre didactice, dintre care unele cu funcții de conducere în  UPIT și o solidă carieră academică în spate, nu au corespondent în viața universitară românească, nu doar în cea argeșeană. Vă reamintim că despre respectiva piesă de teatru în care universitatea e prezentată drept o „tavernă mohorâtă”, liderul sindical și conf. univ. dr. Mircea Bărbuceanu vorbește  foarte elogios într-un mail semnat „Conducerea SLUP” (n.red, Sindicatul Liber din Universitatea Pitești e condus de  acesta, în calitate de președinte) și care a fost transmis colegilor pe data de 26.11.2015.  La fel de important e să precizăm și că într-un sondaj făcut de ziarul nostru săptămâna trecută și la care au răspuns rectorul Sebastian Pârlac, președintele Senatului, Nicolae Brânzea,  conf. univ. dr. Laura Cîţu, șef Departament Limbi Străine Aplicate la Facultatea de Litere și  Alin Mazăre, șef de lucrări la Universitatea Pitești și totodată președinte al celuilalt sindicat, respectiv Asociaţia Sindicală a Universităţii Piteşti (ASUP), ei îl identifică drept autor al respectivei piese de teatru pe „colegul” lor Mircea Bărbuceanu. Titlurile și  subtitlurile  aparțin redacției.
(Gabriel Grigore)

Teatru uspritzofonic

Personagii:

Dorel Multicuculturalul – jupanul tavernei mohorâte
Bebitza cel Parlit – barmanul shortist
Popa Teașcă – contabilul
Doinitza Penibil-itza- jurista tavernista
Bailashu Epurashu – chelnerul turmentat
Ionica cel Dotat – fostul jupan
Adrian Minunatul Clestisor si Ionitza de la Pitesti – instrumentistii specializați in manele uspritzuite
Laurette Arabette – dansatoarea la bara
Mareshalul Io Mircea – seful sindicatului tavernistilor
Mazarone – bucatarul cu shortz
Broscareanu – ploscariciu de serviciu
Chelneri, chelneritze, muste-rii

Actul al V-lea
DEMO(NO)CRATIA USPRITZUITA

Scurs de vlaga si asudat ca un bou injugat, Dorel multicuculturalul si multifunctionalul se îndreaptă spre ascunzatoarea din taverna mohorata. Deschide usa si da cu ochii de Laurette Arabette borfet, aplecata peste birou si cu dosul spre usa.
Dorel: Baaaa, Laurette, da-o-n p…masii de treaba. Daca intram cu un ambuscador african si te vedea cu tartita in sus? Poziția asta e doar pentru mine, nu si pentru alții!
Acu treci in fotoliu si scoate mapa cu planu de lucru.
Laurette: Dorele, ce imi dai sa iti spun ceva?
Dorel: Iti dau un ciubuc… Ca d-asta primeam si eu pe ulita cand jucam pitita si ii turnam la aia mai mari pe picii aia care se ascundeau bine.
Laurette: Doreleee, la cate ciubuce am mancat eu la viata mea, unul in plus sau in minus…Hai, treacă de la mine. Auzi, maaa, umbla vorba prin taverna ca va veni un nou președinte la CA!
Dorel: Si, ma rog, despre cine este vorba?
Laurette: Nu stiu, am sa aflu.
Dorel: Eu am avut o intalnire secreta cu Jean Claude Valcan, cu Bebitza cel Parlit si cu Florinel Amoreanu Fbuqist. Si mi s-a transmis ca partidu care e-n toate cele ce sunt si la a cărui tatza sug si eu, vrea sa ne ajute sa numim un presedinte pe care ni-l va impune el. Prin urmare, eu mi-am negociat fonctia de presh-edinte al Marii Adunaturi Semnatoriale. (…)

Actul al VII-lea
E GROASA… BA E LUNGA

In sala Marii Adunături Semnatoriale se strang cele doua tabere combatante din taverna mohorata uspritz. Mareshalul Io Mircea intra tacticos in fruntea membrilor Asociatiei PULS-iste, purtând in maini flamura executant silita a victoriei sindicale.
Dorel: Mai Io Mircica Mirciuletz, tu mai-nainte sa vorbesti cu mine, tu trebuia sa vorbesti cu comitzia mea, cu comitzia de regulat si regularizat-mente si minti revoluționare. Daca nu ai facut-o înseamnă ca recunoști ca ai probleme cu comitzia. (…)
Io Mircea: Dorele, tu te-ai uitat ma in oglinda azi dimineata? Tu te auzi ma ce spui? Mai Pandoroiule, mai alchtimistule ți-au rămas cumva particule de Unirea printre neuroni si sinapsele s-au scurtcircuitat? Menestrelul a spus ca lucrurile merg inainte, dar tu trebuie sa ne dai banii din vistierie! Pe noi nu intereseaza de unde vin banii, cine ii pune, cum ii pune! Pe noi ne intereseaza doar cine ii ia!
Dorel: Uita-te la mine Mareshale, priveste-ma cum imi plânge inima de goliciunea vistiriei si de amaratii de voi care ati ciuruit prin executare siluita bugetul sugrumat de noi al bietei taverne.
Corul reunit: Si băieții plâng cateodata, Si baietii plâng…!
Dorel: Eu va propun sa ne impacam cu totii, sa facem o amnezio-spritzire, sa cântam hora Unirii si sa pupam cu toții piata interdependentei taverniste.
Corul reunit:
Hai sa dam picior cu mâna
tavernistii din comuna,
Sa-nvartim hora Frăției
pe dusumeaua vistieriei.

Pizma rea din noi sa piară?
Si banutzu sa dispară?
Între noi sa nu mai fie
Decat reincadrati de veselie? (…)

Ma rencadrate, ma vecine,
Vino sa te prinzi cu mine.
Si la leafa cu unire,
Si la prime cu-nvrajbire! (…)

Amândoi suntem de-o mama,
Parc-am fi mancat doar zeama!
Eu sunt pui de Crevedia,
Tu…curcan de Slobozia.

Amândoi avem un nume,
S-am baut țuica de prune.
Eu ți-s frate, tu mi-esti frate,
Si mi-ai tras-o pe la spate. (…)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole