Web Analytics

„Eu sunt perfect adaptat pentru ca m-am setat să fiu «cetăţean al Planetei»” (II)

de | 15.06.2017 21:30 | Cultură

15 johnny branescu# Convorbiri neconvenţionale cu John Brănescu junior

# Ți-ai găsit locul în lumea asta, aşa cum este ea?… Nimeni nu-și poate alege vremea în care să se nască, nici conjunctura aștrilor, nici starea lucrurilor! Cum găsești lumea în care trăiești? Favorabilă? Afurisită? Neutră? Ce drum îți croiești în ea?

– Lumea de astăzi nu putea fi altfel decât așa cum este. Spun asta pentru că în opinia mea factorii obiectivi și cei subiectivi din toate palierele existențiale cu moștenirea istorică, cu provocările date de necesități, de armonizare a intereselor celor care domină cu cele ale celor care sunt dominați, au condus la situația actuală care nu este una ideală, dar este suportabilă pentru toți. Dacă aruncăm privirea peste umăr înapoi o să ne îngrozim de imaginea lumii de acum 100 de ani. Eu sunt perfect adaptat pentru că m-am setat să fiu „cetățean al Planetei”, asta însemnând că trebuie să fiu pregătit pentru a face față provocărilor lumii pe orice Meridian.
# De fapt ce faci? Cu ce te ocupi? Student pe bătătură? La Pitești, la Târgoviște, în Bănie? În altă parte? Departe? Mai ești dependent de familie? Cu mâna întinsă? Muncești? Ai învățat să poți trăi la nevoie independent?
– Am terminat anul trecut studiile în China. Am revenit în țară și în paralel cu activitatea de la firmă (unde lucrez intens să înțeleg toate mecanismele economiei de piață aplicată) studiez la Universitatea Româno – Americană din București, Dreptul (anul I) și Managementul (anul II).
Cât despre independența personală, din fericire, mă autogestionez fără probleme și dispun de resursele necesare unui trai decent, bineînțeles dezvoltând permanent baza de susținere pentru viitor. Am proiecte clare pentru care lucrez conștiincios și responsabil.
# Când și unde ai venit pe lume? Care îți sunt primele amintiri? Primele lecții de viață?
– M-am născut acum 25 de ani în Pitești. Spre deosebire de alte persoane nu îmi amintesc foarte multe lucruri din copilărie, deoarece trăiesc o viață foarte activă, dar pot spune că îmi plăcea să călătoresc încă de mic cotrobăind prin toate vecinătățile casei părintești. Legat de lecțiile de viață pot spune că nu am dus lipsă niciodată prin prisma faptului că am avut norocul de a avea un tată foarte înțelept care de când am început să conștientizez cele spuse m-a ținut într-o continuă lecție de viață.
# Ce ai aflat despre neamul tău? Unde și cum au trăit generații după generații până la tine? Ai fost primul vlăstar care a lăstărit în afara cuibului de piatră din țancul munților? Cine spărsese zidul?
– Legat de neamul meu pot fi scrise romane întregi, dar eu am să mă rezum la informația că toți, dar absolut toți (părinți, bunici, străbunici și înaintașii lor), au fost oameni de ispravă, harnici, familiști, patrioți și buni români.
Eu sunt unul din rezultatele efortului lor, muncii lor, viselor lor. Mă simt obligat să continui această tradiție de evoluție permanentă, nu pentru a trăi mai bine, ci pentru a ridica ștacheta cât mai sus așa cum au făcut-o ei de la generație la generație. Traiul mai bun și mai frumos vine de la sine, dacă lucrezi permanent pentru proiecte mari și frumoase.
# De unde ți-ai luat zborul? Cine ți-a fost înaintemergătorul?
–  Decolarea în viață a fost una lină și prietenoasă, fără emoții și sincope: Școala Generală nr. 3, Colegiul I.C.Bratianu, Universitatea Sun Yat Sen din Guanghzou-China, iar acum URA București. În paralel practic sport cât se poate de mult, studiu de completare și suplimentar implicarea în proiectele familiei, șamd. Am înțeles un lucru foarte important  după care-mi ghidez viața și activitatea, anume: „există două modalități de a face un lucru și chiar de a trăi viața. Primul se face după ureche (după ce auzi și ce vezi) sau cum învață lăutarii să cânte (rezultatul este muzica populară, manele, muzica ţigănească). Al doilea se face prin studiu științific aplicat și cu profesori de specialitate, cum învață artiștii de marcă (rezultatul este muzica cultă, muzica elaborată, rafinamentul în arta muzicii)”. Am ales varianta doi pentru tot ceea ce fac și ce urmează să fac: totul riguros, studiat, aprofundat, comparat, științific și nelimitat. Asta mă face stabil și sigur pe tot ce întreprind.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii