Web Analytics

Eroul muscelean Ionuţ Butoi pleacă în Canada după medalia de aur

de | 20.09.2017 19:41 | Actualitate

7 ionut butoi# Militarul rănit în Afganistan va concura la Jocurile „Invictus” la tir cu arcul, disciplină la care este campion naţional
Şapte militari argeşeni vor participa în zilele următoare la competiţia internaţională „Invictus 2017”, în Canada, la Toronto. Jocurile destinate cadrelor militare rănite în teatrele de operaţiuni reprezintă ocazia de a demonstra că şi în condiţiile în care consecinţele participării la misiuni sunt de neînlăturat, încă mai există putere de luptă şi dorinţă de competiţie.

Printre cei şapte se află şi eroul muscelean Ionuţ Butoi, plutonierul rănit în urmă cu nouă ani în Afganistan şi lăsat în cărucior cu rotile. El va intra în competiţie la proba Tir cu arcul din postura de campion naţional, titlu obţinut chiar în această lună. A fost prima reuşită importantă de când s-a apucat de sport la CSA Steaua, secţia de paralimpici, succes pe care l-a dedicat tatălui său decedat, fostului camarad Dragoş Alexandrescu, ucis în Afganistan în 2008, familiei şi căpitanului Florin Jianu.

Ionuț Butoi s-a întâlnit cu președintele Iohannis

7 01Ionuţ va pleca în Canada mâine. „Voi concura la tir cu arcul. Acum, că am devenit campion naţional, aşteptările vor fi mult mai mari din partea mea. Trebuie să fiu acolo sus, dar sunt şi conştient de faptul că nu seamănă o competiţie cu alta. De fapt, în România am tras la 50 de metri, în Canada am înţeles că ţinta este la doar 18 metri. Chiar dacă am doar şase luni de când practic acest sport, sper să obţin un rezultat bun la Toronto”, ne-a declarat Ionuţ Butoi înainte de plecarea spre Toronto. Joia trecută, el a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu echipa „Invictus”.
La ediţia anterioară a Jocurilor „Invictus”, România nu a participat din cauza unor probleme la Ministerul Apărării Naţionale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii