Web Analytics

Emilia Şercan, dezvăluire importantă: Cine sunt membrii misteriosului Grup de Comunicare Strategică

de | 24.04.2021 16:49 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Jurnalista Emilia Şercan a reuşit să-i identifice pe toţi cei 19 membri ai Grupului de Comunicare Strategică, entitatea care controlează de la finalul lui februarie 2020 întreaga comunicare despre evoluţia epidemiei în România.

Dezvăluirile, publicate în Press One, vin după ce Guvernul a refuzat în mod sistematic de mai bine de un an, în ciuda numeroaselor solicitări ale presei, ONG-urilor şi a trei interpelări parlamentare, să spună publicului cine sunt membrii acestui misterios Grup, singura autoritate care decide ce trebuie să ştim – sau să nu ştim – despre situaţia COVID-19 în ţară.

Acel Grup care anunţă zilnic, la ora 13:00, buletinul de informaţii despre numărul de noi îmbolnăviri, decese, rata de infecţie din fiecare judeţ etc. Şi e tot acel grup care s-a opus constant timp de un an de a fi comunicate datele în mod defalcat, pe judeţe.

Ce aflăm azi:

– autorităţile medicale sunt complet marginalizate – există un singur reprezentant al Ministerului Sănătăţii;

– Dacă Sănătatea are un reprezentant, Jandarmeria are doi, Poliţia de Frontieră are doi, IGSU are doi, Poliţia Română are doi etc.;

– 12 din 19 membri au grade militare sau de poliţie;

– aproape toţi membrii sunt purtători de cuvânt sau directori ai direcţiilor de comunicare din instituţiile unde lucrează.

Când Emilia Şercan a cerut informaţiile acestea oficial, argumentul folosit de Ministerul de Interne pentru a nu le da a fost că informaţiile conţin date cu caracter personal, „fiind exceptate de la accesul liber al cetăţenilor”.

Cine sunt membrii Grupului

I. Structura activă a grupului are 9 membri:

Guvern

ANDI MANCIU – coordonatorul Grupului de Comunicare Strategică. În prezent ocupă funcţia de consilier de stat în Guvernul României. A fost ziarist specializat în domeniul politic timp de nouă ani. A intrat în presă în 2006 la Realitatea TV. Ulterior, a fost reporter la Evenimentul Zilei, la agenţia de ştiri NewsIn, la B1 TV şi la agenţia de presă Mediafax. A ieşit din presă în 2015 pentru a se ocupa de comunicare politică. A fost coordonator al Departamentului de Comunicare al PNL timp de patru ani, până în noiembrie 2019. După ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a devenit premierul României, Manciu a devenit consilier de stat al prim-ministrului şi coordonator al comunicării la nivel guvernamental.

IULIAN DRĂGOI – este comisar de poliţie şi detaşat consilier la cabinetul secretarului de stat Andi Manciu de la Guvern. A fost director al Departamentului de Comunicare Strategică din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dar şi şef împuternicit al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice din MAI. A lucrat în presă înainte să devină ofiţer de poliţie. A fost reporter acreditat pe poliţie la Realitatea TV şi, mai apoi, la România TV. Din februarie 2016 a intrat în Ministerul de Interne, fiind angajat ca ofiţer la Direcţia de Informare şi Relaţii Publice, pe care a ajuns să o conducă prin împuternicire patru ani mai târziu.

Ministerul de Interne

SORINA ELENA COŞBUC – este consilier al ministrului de Interne, funcţie pe care a avut-o atât în mandatul lui Marcel Vela, cât şi în cel al lui Lucian Bode. Înainte să intre în zona de consiliere politică a fost producător executiv al ştirilor de la Realitatea TV şi producător al emisiunii „Jocuri de Putere”, moderată de fostul realizator TV Rareş Bogdan, în prezent europarlamentar PNL. De altfel, Sorina Coşbuc a plecat din presă imediat după intrarea PNL la guvernare, în noiembrie 2019. A fost pentru două luni (noiembrie 2019 – ianuarie 2020) consilier al ministrului de Interne Marcel Vela, după care a intrat în echipa de consilieri ai secretarului de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii, unde a stat foarte puţin, întorcându-se din nou în poziţia de consilier al lui Vela.

ADRIAN CUŢURESCU – este inspector principal şi directorul adjunct al Centrului Cultural din Ministerul de Interne, funcţie pe care o ocupă începând cu 2019. În anul 2008 lucra deja la Direcţia de Informare şi Relaţii Publice din MAI, la acel moment fiind simplu agent de poliţie. A intrat în corpul ofiţerilor de poliţie în anul 2015.

Ministerul Sănătăţii

OANA GRIGORE – este directoarea Direcţiei Relaţii cu Presa, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Sănătăţii. Lucrează din 2003 în Ministerul Sănătăţii, unde a ocupat timp de mai mulţi ani, cu scurte perioade de pauză, funcţia de purtător de cuvânt.

Citește mai departe pe epochtimes-romania.com, parte a rețelei de știri locale Presshub

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii