Web Analytics

Ema Pendiuc l-a propus ca martor pe turcul care i-a fost iubit, iar tatăl său pe viceprimarii Ionică şi Zidaru

de | 24.03.2016 12:35 | Dezvăluiri

# Noutăţi în Dosarul Autobuzelor, la termenul din 24 martie # Fata primarului a făcut plângere la CEDO în Dosarul Autobuzelor, susținând că a fost audiată de către DNA fără avocat

Joi, 24 martie, la Tribunalul București va fi un nou termen în deja celebrul Dosar al Autobuzelor, în care este judecat primarul Pendiuc, fiica sa Ema și administratorii firmelor CNCD și Girexim, Constantin Scarlat, respectiv Gheorghe Văsâi.
Termenul de joi este cu atât mai interesant cu cât tot atunci va începe audierea primilor 10 martori dintre cei 50 aflați în dosar. Iar printre aceștia se află nume sonore. Primul este cel al fostului consilier al primarului Pendiuc, Theodor Cărămizaru, care este și denunțător în cauză. De asemenea, Tudor Pendiuc i-a propus ca martori pe viceprimarii Cornel Ionică și Laurențiu Zidaru – în ideea în care cei doi ar fi avut atribuții pe linie de pregătire a licitației și ar putea veni cu informații lămuritoare cauzei. Mai trebuie spus că audierea viceprimarului Ionică în calitate de martor elimină și ipoteza, intens vehiculată în ultimii doi ani, că acesta ar putea fi martorul cu identitate protejată „VERITAS”. Ema Pendiuc l-a propus ca martor pe omul de afaceri turc Inal Cagri, cel despre care a declarat în fața instanței că i-ar fi fost iubit, ba chiar că urma să se mărite cu acesta. Fiica primarului a mai declarat în instanță și că turcul, pe care l-a propus acum ca martor, i-ar fi dat banii pentru apartamentul din București, prezentând și un contract din 2007, făcut între părți, însă fără autentificare notarială. Tot despre Inal Cagri presa a scris că el ar putea fi „VERITAS”, afirmație neconfirmată până în prezent.
Legat de Dosarul Autobuzelor, surse apropiate procesului ne-au declarat că Ema Pendiuc a făcut plângere la CEDO pentru că a fost audiată fără avocat și pentru că nu i s-au citit drepturile.
În fine, o ultimă informație legată de proces: instanța a aprobat expertizele făcute de experți independenți, expertize solicitate atât de către Constantin Scarlat și Gheorghe Văsâi, cât și de conducerea Publitrans. D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii