Web Analytics

Ema Pendiuc a spus în instanţă că turcul care i-a dat bani să-şi ia apartament de la Vişoiu îi era iubit şi urma să se mărite cu el

de | 10.02.2016 21:17 | Dezvăluiri

# Detalii picante la ultimul termen din dosarul Publitrans. Cum a explicat fata primarului Piteştiului provenienţa banilor despre care procurorii DNA susţin că ar reprezenta mită # La întrebarea judecătoarei de ce nu s-a mai căsătorit cu omul de afaceri Inal Cagri, fata primarului a răspuns că, între timp, aflase că acesta avea o nevastă în Turcia # Judecătoarea a întrebat și de ce a făcut contract de împrumut pe 10 ani cu un om cu care urma să se căsătorească, la care Ema Pendiuc a declarat că turcul era totuși un străin, sugerând că a fost vorba de o măsură de prevedere

Declarație bombă a Emei Pendiuc la ultimul termen din dosarul Publitrans în care este judecată, împreună cu tatăl ei, că ar fi primit mită un apartament în București de la omul de afaceri Valentin Vișoiu.  Astfel, pe 28 ianuarie a.c, în fața judecătoarei de la Tribunalul București, fiica primarului Tudor Pendiuc și-a schimbat declarația dată inițial în fața procurorilor DNA, în sensul că grosul banilor pentru apartamentul din Quadra Place i-a luat cu împrumut de la…. iubitul ei turc Inal Cagri, patronul unei firme de componente auto din comuna Călinești.  Ema a povestit că locuia împreună cu afaceristul turc, ba chiar că urma să se căsătorească cu acesta, moment în care judecătoarea a întrebat-o de ce ar fi fost nevoie să facă un contract de împrumut, în valoare de 98.000 euro, cu un bărbat care urma să-i devină soț.  Răspunsul fiicei primarul a fost ceva de genul  că  el era cetățean străin și că a fost ca un fel de măsură de prevedere. Însă cireașa  de pe tortul aceste declarații, schimbate cu 180 de grade față de cea oferită inițial anchetatorilor, a fost răspunsul la a doua întrebare a judecătoarei, anume de ce nu s-a mai căsătorit Ema cu turcul. La care răspunsul fiicei primarului a fost că între timp a aflat că omul de afaceri Inal Cagri mai avea o nevastă în Turcia, prin urmare era căsătorit. Vă prezentăm în continuare cum și-a schimbat/nuanțat Ema Pendiuc declarațiile, de la începutul anchetei și până acum.

Episodul 1: „Am plătit din bancă”

Ema Pendiuc a fost chemată prima dată la audieri în luna octombrie 2014, înainte cu o săptămână de percheziţiile şi arestările din Dosarul Publitrans. Obiectul audierilor l-a reprezentat, evident, împrejurările în care aceasta a intrat în proprietatea apartamentului situat în Quadra Place, complexul rezidenţial din cartierul bucureștean Politehnica, aparţinând firmei Conarg a lui Valentin Vişoiu. La această primă audiere de la DNA București, Ema Pendiuc a declarat că banii au fost plătiţi de ea, aşa cum scrie şi în contractul întocmit la notarul Ionel Didea, prin virament bancar, dar că nu îşi mai aminteşte din ce cont şi din ce bancă a făcut plata. Ema Pendiuc a mai declarat că nu ştie dacă mai are documentele aferente tranzacţiei, dar că le va căuta şi – dacă le găseşte – le va pune la dispoziţia anchetatorilor. După această audiere, DNA a cerut referinţe la toate băncile cu privire la conturile Emei Pendiuc şi eventualele tranzacţii. Răspunsul băncilor a înrăutăţit situaţia: niciuna dintre unităţi nu a confirmat tranzacţia. La rândul ei, Ema Pendiuc şi-a cumpărat cartelă telefonică de pe care a sunat diverși cunoscuți, însă pe care anchetatorii au identificat-o repede, gestul fetei primarului fiind interpretat de oamenii legii drept o încercare de sustragere şi rea credinţă.

Episodul 2: „M-am împrumutat la cetăţeanul turc Inal Cagri”

În ziua percheziţiilor, Ema Pendiuc a fost printre primele persoane care au ajuns la DNA. De această dată, a venit cu o variantă total diferită, menţionând că a plătit apartamentul în două tranşe şi că pentru prima dintre acestea s-a bazat în bună parte pe nişte bani daţi cadou de bunica sa decedată, o sumă în jur de 600 milioane lei vechi. În ceea ce privește a doua tranșă de bani, cea mai consistentă,  fata lui Pendiuc a susținut că s-a împumutat cu suma de 98.000 de euro la omul de afaceri turc Inal Cagri. În sprijinul acestui împrumut, Ema Pendiuc a prezentat un contract făcut între părţi, fără autentificare notarială şi datat cu ceva vreme înainte de tranzacţie, adică cu anul 2007. Ea a explicat că ar fi ţinut, în tot acest timp, banii acasă şi nu în bancă şi că i-a înmânat personal directorului de la Conarg, Aurelian Nicolae, la un show-room al societăţii din zona Politehnică, ocazie cu care a primit şi chitanţă.

Martorul protejat Veritas și procurorii contrazic declarația Emei Pendiuc

Însă declaraţiile privind realitatea împrumutului acordat de Inal Cagri vin în contradicție cu mărturia misteriosului martor cu identitate protejată Veritas, care a declarat procurorilor că Ema Pendiuc nu a luat, în realitate, niciun ban împrumut de la omul de afaceri turc. „Pe numitul Inal Cagri l-am cunoscut la nunta unui apropiat de-al meu, Badea Silviu (n.red. – unul dintre fiii omului de afaceri Gheorghe Badea, de altfel nașul de cununie al Emei Pendiuc cu Cosmin Croitoru, la nunta acestora din 2011), în iunie 2006. Ulterior am dezvoltat cu acesta o relaţie de amiciţie” – declarase fata primarului în faţa anchetatorilor referitor la Cagri, confirmând voalat povestea amoroasă. La rândul lor, procurorii consemnau într-un document de anchetă primele rezultate: „La data de 3.11.2014, numita Pendiuc Emanuela-Elena a predat organelor judiciare un contract de împrumut datat 15.01.2007, din cuprinsul căruia rezultă că numitul Inal Cagri, cetăţean turc (…) a împrumutat-o cu suma de 98.000 de euro, pe o perioadă de 10 ani. Există indicii că acest contract de împrumut este antedatat, încheiat în fals, în încercarea de a demonstra provenienţa sumei de bani cu care sus-numita a achiziţionat apartamentul. Numitul Inal Cagri desfăşoară activităţi comerciale pe teritoriul României, fiind în relaţii apropiate cu numitul Badea Gheorghe, persoană apropiată familiei Pendiuc” – au explicat procurorii.

Ema Pendiuc: „Nu acord interviuri în această perioadă”

Contactată de Jurnalul de Argeș pentru a lămuri toate aceste aspecte ale dosarului în care este implicată, Emanuela Pendiuc, a răspuns laconic: „Îmi pare rău, nu acord interviuri în această perioadă”. La rândul ei, avocata fiicei primarului, Angela Ciurea, a refuzat să ne ofere un punct de vedere, motivând că se află în străinătate, chiar în afara Europei, motiv pentru care nu poate purta o discuție telefonică de lungă durată. În ceea ce-l privește pe turcul Inal Cagri, acesta nu a putut fi contactat până la ora finalizării acestui material.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii