Web Analytics

Eliminarea voucherelor de vacanță, o nouă lovitură pentru turismul românesc

de | 15.02.2021 15:26 | Actualitate, Economie

O nouă lovitură dată turismului românesc este eliminarea voucherelor de vacanță. Decizia anunțată zilele trecute de guvernanți lovește într-un sector deja foarte afectat de criza sanitară. Totul se întâmplă după ce săptămâni întregi hotelurile au rămas închise, iar când au putut deschide au funcționat la mai puțin de jumătate din capacitate, din cauza restricțiilor.

Hotelierii spun că decizia de a opri și acest minim sprijin, voucherele de vacanță, va adânci și mai mult criza cu care se confruntă toți cei care lucrează în turism.

CITEȘTE ȘI: Club HUSH – mereu pe gustul tău!

Problemele hotelierilor nu s-au terminat nici când au putut deschide, pentru că restricțiile nu i-au lăsat să funcționeze la întreaga capacitate. Mai mult, decizia de a nu deschide spațiile de relaxare din interior a ținut turiștii la distanță.

Cu mici excepții, sectorul turistic, cel mai lovit de pandemie, a fost cel mai rău afectat. Iar granturile oferite sunt dificil de accesat și nu vor ajuta firmele care au cu adevărat probleme.

Decizia de a nu mai acorda vouchere este de neînțeles, sunt de părere reprezentanții patronatelor din sectorul balnear. Acestea reprezentau cam 15 – 20 la sută din vânzările hotelurilor și pensiunilor.

Conform estimărilor, turismul balnear românesc a pierdut, în 2020, 500 de milioane de euro, din cauza acestei crize sanitare, fiind cea mai afectată ramură a economiei românești.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii