Web Analytics

Elevii Școlii Militare „Basarab I”au plantat frasini la Topoloveni

de | 11.04.2017 07:31 | Actualitate

scoala plantariÎn cadrul evenimentului „Luna Plantării Arborilor –Ediţia 2017” elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” au participat la împădurirea unei suprafeţe de 1000 de metri pătraţi cu puieţi de frasin în zona localităţii Topoloveni.

Elevii au fost încântaţi sa participe la ceastă activitate, majoritatea dintre ei făcând acest lucru pentru prima dată în viaţă. Au fost îndrumaţi de reprezentaţii Direcţie Silvice Argeş care le-au explicat cum se plantează un puiet de frasin, nepretenţios, ca specie. Trebuie însă să fie respectate nişte reguli de bază cum ar fi dimensiunile gropii şi adâncimea.Această plantaţie ar putea fi tăiată şi valorificată după cel puţin 60 de ani de la plantare, aşa că viitorii maiștri militari pot fi mândri ca au putut să aducă o mână de ajutor la împădurirea unei mici parţi a judeţului Argeş.

Activitatea de plantare se înscrie în cadrul activităţilor dedicate Zile Forţelor Terestre şi al Centenarului Primului Război Mondial.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii