Web Analytics
scris marți, 25.06.2024

Elevii protestează în fața Ministerului Educației

Potrivit unei informări oficiale, marți, începând cu ora 11.00, Uniunea Elevilor Reprezentanți și Asociația Elevilor din București și Ilfov vor fi prezente în fața Ministerului Educației pentru a protesta față de propunerea de Statut al Elevului. Proiectul a fost lansat de Ministerul Educației. Elevii vor solicita adoptarea „Statutului Elevului 2.0”, propunerea de statut lansată de către organizația Salvați Copiii și asociațiile de elevi din țară, în urmă cu câteva luni.

Elevii protestează în fața Ministerului Educației

Uniunea Elevilor Reprezentanţi și Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) protestează marți în fața Ministerului Educației, pentru că “elevii nu au fost consultați în scrierea proiectelor pentru Statutul Elevilor și Regulamentul-cadru de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar (ROFUIP) de către Ministerul Educaţiei, deși legea prevede acest lucru”. Elevii nu sunt de acord cu propunerea Ministerului Educației “care transformă şcolile în închisori, prin implementarea sălilor de detenţie pentru elevii care au un comportament inadecvat în cadrul orelor de curs”.

Citește și: Circulație restricționată, marți, pe Autostrada A1 București – Pitești. Se efectuează lucrări

Uniunea Elevilor Rreprezentanți a cerut şi “eliminarea alin. (2) din art. 14 privind camera de detenţie pentru elevii care au un comportament inadecvat în timpul orei de curs, deoarece reglementarea propusă încalcă dreptul elevilor la educaţie şi nu rezolvă adevărata problemă şi lit. (h) din art. 15, care încurajează confiscarea telefoanelor mobile ale elevilor, deoarece se încalcă dreptul acestora la proprietate privată”. În proiectul Statutul Elevului 2024 a fost introdusă sala de detenție, pentru elevii care deranjează orele. Cadrele didactice pot decide să le dea „lectură suplimentară” și „completarea de fișe de lucru”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Mașină răsturnată pe A1

Accident pe Autostrada București-Pitești. O autoutilitară s-a răsturnat, sâmbătă, la km 78, pe...

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită