Web Analytics

Elevii, instruiți de polițiști în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere

de | 3.05.2018 12:45 | Actualitate

politisti3

Polițiștii piteșteni s-au întâlnit, astăzi, cu elevi din clasa I a Școlii Gimnaziale ,,Tudor Arghezi” din Pitești în cadrul unei activități de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul traversărilor neregulamentare.

Sub sloganul ,,Îi învățăm astăzi cum să traverseze corect mâine”, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au prezentat copiilor principalele indicatoare rutiere pe care trebuie să le respecte pietonii.

Copiii au format o patrulă școlară și au ,,dirijat” traficul în zona unei treceri pentru pietoni.

Acțiunea a continuat pe raza municipiului Pitești, într-o zonă în care sunt înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul traversărilor neregulamntare. Astfel, polițiștii au depistat și sancționat persoanele care au ales să traverseze neregulamentar, punându-si viața în pericol.

Polițiștii reamintesc că, în conformitate cu prevederile Codului Rutier, traversarea neregulamentară sau prin loc nepermis poate fi sancționată cu amendă de până la 290 de lei. Pietonii sunt rugați ca atunci când traversează strada, chiar și pe marcajele pietonale, să se asigure în prealabil.

politisti1

politisti2

politisti4

Sursă foto: IPJ Argeș

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii