Web Analytics

Elevii din Argeş au celebrat entuziaşti Ziua Mondială a Apei

de | 28.03.2018 19:07 | Politica si Administratie

18 ziua apei# În cadrul evenimentelor organizate de SC Apă Canal 2000 S.A.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită în întreaga lume pe 22 martie, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a organizat două acţiuni, după cum urmează: concursul de desene „Protejăm natura, avem grijă de apă!”, la care au participat 327 de elevi de la 40 de unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti şi din alte 19 localităţi argeşene; Zilele Porţilor Deschise – în perioada  21 – 23 martie, grupuri de elevi şi cadre didactice au vizitat Uzina de Apă Budeasa şi staţiile de epurare din Piteşti şi Costeşti.

În fiecare an, Ziua Mondială a Apei are o temă distinctă, iar coordonarea organizării campaniei pentru sărbătorirea acesteia revine uneia sau mai multor agenţii ale ONU.
În anul 2018, tema Zilei Mondiale a Apei este „Natura şi apa”, coordonarea organizării campaniei fiind preluată de Convenţia Naţiunilor Unite pentru Diversitate Biologică, Agenţia ONU pentru Mediu şi UNESCO.
Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an se referă la explorarea soluţiilor naturale în rezolvarea problemelor legate de apă cu care ne confruntăm în secolul XXI.
Campania se numeşte „Răspunsul este în natură” şi atrage atenţia asupra soluţiilor naturale.

58 de premii acordate câștigătorilor concursului „Protejăm natura, avem grijă de apă!”

Concursul de desene „Protejăm natura, avem grijă de apă!” a fost organizat de societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti în cadrul Programului Educaţional Piky, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi Muzeul Judeţean Argeş.
Concursul, aflat la a V-a ediţie,  a avut ca tematici: importanţa apei în viaţa noastră; legătura dintre oameni şi apă; apa în diferite anotimpuri şi ipostaze; protejarea apei şi a mediului înconjurător. Au participat elevi din judeţul Argeş, din clasele I-XII. Concursul a fost organizat pe cicluri de învăţământ: primar, gimnazial şi liceal. Elevii au depus lucrări în cadrul şcolilor la care învaţă. La nivelul unităţilor de învăţământ au fost selecţionate maximum 10 lucrări pe ciclu de învăţământ, care au fost înscrise în concurs.
Juriul care a evaluat lucrările şi a desemnat elevii câştigători a fost compus din:  Liliana Iordache – Inspectoratul Şcolar al Judeţului Argeş, inspector şcolar arte,    Daniela Stancu – Muzeul Judeţean Argeş,   Roxana Rolea – Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, Simona Moaghen – SC Apă Canal 2000 SA Piteşti. Criteriile de jurizare au fost: respectarea tematicii şi a condiţiilor prevăzute în regulamentul concursului, creativitatea şi originalitatea, transmiterea unui mesaj clar şi relevant, capacitatea de vedere în ansamblu şi capacitatea de detaliere, acurateţea.
În data de 22 martie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Muzeul Județean Argeș, au fost premiaţi elevii câștigători ai concursului de desene „Protejăm natura, avem grijă de apă!”, diplomele fiind înmânate de  Mihail Marinescu – director general SC Apă Canal 2000 SA,  Dumitru Tudosoiu – inspector şcolar general ISJ Argeș, și  Sorin Apostoliceanu – viceprimar al municipiului Pitești. Au fost acordate premii astfel: marele premiu, câte un premiu I, II, III și mențiune pe cicluri de învăţământ (primar, gimnazial și liceal) și 40 de premii speciale, în total 53 de premii. Marele premiu a fost acordat elevei Ionescu Theodora, de la Colegiul Național „Alexandru Odobescu” din Pitești, iar premiile I au fost obținute de următorii elevi: Petru Mihai Mihnea (Școala Gimnazială Nr. 1 Lerești, clasa a IV-a), Raban Motounu Ioana (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești, clasa a VII-a) și Burtan Antonia (Colegiul Național „I.C. Brătianu” Pitești, clasa a X-a).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole