Web Analytics

Elevi şi persoane din afara mediului şcolar cazaţi într-un cămin!

de | 22.03.2017 23:24 | Dezvăluiri

18 colegiul tehnic# „La etajul III al căminului erau persoane adulte care nu aveau nicio legătură cu mediul şcolar”, afirmă directoarea de la „Dimitrie Dima”, Gabriela Cârstea # Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” din Piteşti a fost amendat cu 1.000 de lei şi i s-a suspendat activitatea internatului de la etajul III

În luna februarie, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au efectuat o acţiune tematică, în cadrul căreia au controlat condiţiile igienico-sanitare din 98 de unităţi de învăţământ din judeţul nostru. Dintre acestea, şapte au primit avertisment, o singură unitate şcolară fiind sancţionată contravenţional.

Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” din Piteşti a fost amendată cu 1.000 de lei şi i s-a suspendat activitatea internatului de la etajul III. Măsura drastică a inspectorilor DSP a fost dată în contextul în care la sfârşitul anului 2016 conducerea şcolii a fost doar avertizată de DSP, primind termen pentru a rezolva problemele semnalate. Cum măsurile prescrise la termenul anterior nu au fost îndeplinite, inspectorii DSP au trecut la amenzi. Printre problemele semnalate la Colegiul „Dimitrie Dima” se numără: tâmplăria internatului colegiului, precum şi saltelele şi paturile acestuia sunt deteriorate, grupurile sanitare au finisaje degradate, iar o parte dintre instalaţiile sanitare sunt defecte. În ceea ce priveşte cantina colegiului, inspectorii DSP au constatat că finisajele interioare, utilajele şi mobilierul sunt deteriorate. Primăria Piteşti a alocat pentru reabilitarea cantinei Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima” – 112.000 lei.

„La etajul III stăteau persoane care făcuseră cereri la fosta conducere”

Directoarea Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima”, Gabriela Cârstea, spune că, după ce a fost validată în funcţia de director la începutul anului 2017, a demarat şi ea proceduri de a închide respectivul etaj al căminului şcolar, pe motiv că sunt condiţii improprii de locuit. Un lucru interesant este că etajul III al internatului de la Dima era închiriat către persoane care nu au nicio treabă cu mediul şcolar, în loc să fie strict rezervat elevilor sau personalului şcolar. În căminul şcolar de la Colegiul „Dimitrie Dima” sunt cazaţi peste 60 de elevi, primul etaj fiind rezervat fetelor, iar al doilea băieţilor. Conform directoarei Gabriela Cârstea în camere stau câte şase elevi. „La etajul III al căminului stăteau persoane care au făcut cereri la fosta conducere. Intrarea era oricum separată de cea a elevilor. Fiind spaţiu excedentar, ca şcoala să obţină fonduri proprii, le-a închiriat spaţii la persoanele respective, dar condiţiile erau improprii şi eu am făcut demersuri de sistare înainte de a veni DSP-ul. DSP când a venit a găsit probleme şi în cantină care nu a mai fost reabilitată de când s-a construit şcoala. În baza acelei amenzi, Primăria a acordat bani pentru reabilitarea cantinei. Primele două etaje ale căminului sunt cu elevi, la etajul I fetele, la etajul II băieţii, iar în fiecare cameră stau câte şase elevi. La etajul III erau persoane adulte care nu aveau nicio legătură cu mediul şcolar. Consiliul de Administraţie sau directorul şcolii din acea perioadă le-a dat aprobare să stea, iar aceste persoane plăteau chirie. Etajul III al căminului va fi suspendat până când vom avea bani să-l reabilităm”, a precizat pentru Jurnalul de Argeş, directoarea Gabriela Cârstea.

Viceprimarul Laurențiu Zidaru: „Pe noi nu ne-au anunțat cu nimic legat de închirierea spațiilor”

18 zidaruDupă cum ne-a precizat viceprimarul Lurenţiu Zidaru, Primăria Piteşti nu a fost anunţată de fosta conducerea a Colegiului „Dimitrie Dima” cu închirierea spaţiilor de la etajul III.
„În Consiliul de administraţie al şcolii se stabileşte către cine se închiriază aceste spaţii. Pe noi nu ne-au anunţat legat de închirierea spaţiilor căminului de la etajul III. Când închiriază anumite spaţii, şcoala trebuie să ne trimită şi nouă contractul, dar noi nu am primit nimic legat de această situaţie”, a precizat viceprimarul Laurenţiu Zidaru.

Neconcordanţă: DSP spune că etajul II  al căminului a fost suspendat, dar, de fapt, este etajul III

Există şi o neconcordanţă între raportul DSP şi situaţia reală de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima”. Inspectorii DSP, printr-o informare către presă, spun că s-a suspendat activitatea internatului de la etajul II, doar că în realitatea este vorba despre suspendarea activităţii căminului şcolar de la etajul III.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii