Web Analytics
scris vineri, 28.06.2024

Elevi entuziaști de la „Zinca Golescu” au oferit cursuri de limba engleză copiilor din medii defavorizate

Douăzeci de elevi entuziaști de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești s-au implicat recent într-o activitate de voluntariat remarcabilă, organizată de către Consiliul Școlar al Elevilor, prezidat de eleva Victoria Arman.

Elevi entuziaști de la „Zinca Golescu” au oferit cursuri de limba engleză copiilor din medii defavorizate

În parteneriat cu Fundația Living Hope, acești tineri dedicați au oferit cursuri de limba engleză copiilor din medii defavorizate. Inițiativa nu doar că le-a permis elevilor să își pună în practică cunoștințele lingvistice, dar a avut și un impact pozitiv semnificativ asupra copiilor dornici să învețe.

Implicarea și coordonarea au fost esențiale pentru succesul activităților, iar Maria AnelissePreda, o elevă dedicată și bine organizată, a jucat un rol crucial în planificarea și supravegherea activităților. Un element cheie al proiectului a fost utilizarea unor metode interactive de predare. Împreună cu elevii voluntari, au fost create fișe de lucru și jocuri educative pentru a-i ajuta pe copii să învețe limba engleză într-un mod mai ușor și mai distractiv.

Pe lângă acestea, spațiul de lucru oferit, și anume “ Cofee&Library by Living Hope”, a avut o contribuție importantă în desfășurarea eficientă a activităților. Copiii s-au simțit mai confortabil să învețe noțiuni noi într-un mediu deja familiar lor, ceea ce a fost în avantajul tuturor. Elevii “profesori” au beneficiat atât de mese, scaune și o scenă, cât și de materialele necesare, precum foi, creioane și pixuri. Fiecare detaliu a ajutat la dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză într-un mod mult mai productiv și eficace.

Citește și Zece elevi din Argeş au dat Bacul în sesiunea specială

După mai multe ședințe în care copiii au învățat cuvinte de vocabular pe teme cunoscute și utile, spre exemplu: elemente de prezentare, culori, numere, legume și fructe sau mobilierul unei case, proiectul s-a încheiat cu o evaluare prietenoasă a progresului copiilor. Un test final a fost susținut pentru a evalua cunoștințele acumulate pe parcursul lecțiilor, iar rezultatele încurajatoare au demonstrat faptul că activitatea a fost tratată cu responsabilitate și dorință de implicare și învățătură. Desigur, eforturile copiilor au fost recunoscute și prin acordarea unor premii pe măsură, motivându-i mai mult să continue studiul limbii engleze.

Prin toate aceste etape, activitatea a demonstrat importanța voluntariatului și a educației în sprijinirea comunităților defavorizate, subliniind totodată valoarea angajamentului și a cooperării între tineri și organizații non-guvernamentale. Succesul s-a simțit pentru coordonatori și voluntari prin zâmbetele recunoscătoare ale copiilor, iar pentru cei mici, prin premiile care vor rămâne o amintire frumoasă de acum înainte.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită