Web Analytics
scris joi, 15.08.2024

Elena Lasconi riscă să fie amendată. Ce a afișat la un renumit festival muzical?

Elena Lasconi este la un pas de amendă. Într-un exces de populism, spun unii experți, aceasta a modificat steagul României și ar putea ajunge să plătească scump pentru acest lucru.

Elena Lasconi riscă să fie amendată. Ce a afișat la un renumit festival muzical?

De curând, Lasconi a participat la Untold, eveniment de la care a postat un videoclip, pe pagina sa de Facebook. La un moment dat, fosta prezentatoare TV s-a afișat un steag pe care a fost imprimat logo-ul festivalului muzical. În opinia avocatului Adrian Cuculis, atât Elena Lasconi, cât și organizatorii care au „pângărit”, deci au modificat drapelul României, ar trebui să răspundă în fața legii.  „Din acest punct de vedere, răspunderea contravențională este identică cu răspunderea penală, este o răspundere de natură personală. Orice cetățean care săvârșește fapte de natură contravențională este obligat să suporte și rigorile legii, iar în acest caz este foarte posibil ca persoana în cauză să nu fi cunoscut faptul că legislația s-a modificat.În aceeași ordine de idei, dacă acel drapel a fost folosit de către doamna Lasconi, dar imprimat de către organizatori, atunci ar trebui să fie aplicată amenda contravențională pentru ambii.Cetățenii acestei țări trebuie să înțeleagă că drapelul este un simbol sacru protejat prin lege și peste care nu putem adăuga tot felul de maimuțăreli pe care le consideram fiecare ca fiind potrivite. De asemenea, nu poți să tragi într-un scandal ce a ținut prima pagină a ziarelor tocmai drapelul național”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru Ziare.com.

Citește și: Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (8) Misterul legat de memoriul inginerului Sever Pahonţu continuă: Prefectura spune că documentele n-au dispărut din arhivă, ci că au fost topite

 Potrivit Legii nr. 75/1994, modificată în 2023, adăugarea de inscripţii şi simboluri ilegale pe drapelul României în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare este sancţionată cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei.Potrivit expunerii de motive, „pângărirea drapelului României ca simbol naţional prin ataşarea de însemne peste culorile naţionale constituie o abatere gravă de la ordinea publică şi trebuie sancţionată proporţional cu amendă în cuantum ridicat pentru a descuraja astfel de fapte antisociale”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...