Web Analytics

Electric camping în „poarta” munţilor din Muscel

de | 15.08.2019 13:22 | Economie

Asociaţia “My Transylvania”, în parteneriat cu Fundaţia “Conservation Carpathia”, a continuat seria evenimentelor prin care promovează satul românesc, produsele locale şi frumuseţea naturii prin organizarea unei manifestări la Dâmbovicioara – Electric camping. Circa 50 de participanţi din Braşov, Piteşti, Zărneşti, Bucureşti, Iaşi şi Spania, iubitori de natură, s-au bucurat de o escapadă la “poarta” Făgăraşului, Pietrei Craiului, Bucegilor şi Leaotei, mergând în drumeţie pe Valea Cheii, în vizită la meşterul şiţar şi bucurându-se apoi de un brunch cu brânzeturi de oaie şi de vacă, plăcintă cu urdă sărată şi mărar, slănină, jumări, câteva legume aduse de peste deal, pâine de la Rucăr, urdaş cu mămăligă şi sloi de porc şi cocoş, gogoşi, nuci umplute şi plăcintă dulce cu urdă şi afine. Seara a fost animată de cei doi tineri din trupa „Hoinarii”, care au cântat la fluier şi chitară. Noaptea a continuat cu muzică electronică mixată de DJ DEX şi DJ MEET MTD. Vremea bună, aerul curat, priveliştea frumoasă, prezentările echipei „CARPATHIA” şi legendele locului au fost apreciate de invitaţii de la Electric camping.
„Dorim să promovăm comunităţile din vecinătatea Munţilor Făgăraş şi ne dorim să creăm modele de venituri alternative pentru oameni. Bunăstarea noastră depinde de natură, de alegerile pe care le facem în fiecare zi. Ecoturismul este segmentul cu cea mai mare creştere anuală, între 20-24%, iar România are toate ingredientele necesare pentru a fi un lider european în acest domeniu. Noi, prin organizarea acestor evenimente, încercăm să creăm un lanţ de servicii săteşti, din care să aibă de câştigat, într-un mod prietenos cu mediul, mai mulţi localnici care se implică: cei care pun la dispoziţie produsele, cei care gătesc, gazdele etc.”, ne-a declarat Georgiana Andrei (foto), specialist comunicare FCC şi coordonator eveniment.
După această acţiune, care a beneficiat de sprijinul Primăriei Dâmbovicioara, a Centrului de Informare Turistică Dâmbovicioara şi a Taberei Oratia, alte evenimente vor fi organizate în ale comune unde proiectul „CARPATHIA” este prezent.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii