Web Analytics
scris miercuri, 16.10.2024

Eduard Novak: Contabila de la FRC, premiată cu mai mulți bani decât David Popovici după JO

Fostul ministru Eduard Novak acuză că secretarul general şi contabilul şef de la FR Canotaj au primit după JO premii mai mari decât David Popovici. Șefa forului, Elisabeta Lipă, e reacționat.

Eduard Novak: Contabila de la FRC, premiată cu mai mulți bani decât David Popovici după JO

Fostul ministru Eduard Novak a postat miercuri pe Facebook un mesaj prin care acuză premierile făcute după Jocurile Olimpice, el precizând că secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj şi contabilul şef al forului au primit premii mai mari decât campionul David Popovici. Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a reacţionat spunând că Novak ar trebui să consulte normele financiare şi atunci ar vedea că nu s-a încălcat nicio lege.

Citește și: Multipla campioană europeană Monica Iagăr, pe lista AUR la alegerile parlamentare

”În timp ce lipa lipa către Botoșani, David Popovici pălește în fața SG-ului și a contabilului șef de la Federația Română de Canotaj. La prima vedere, pare o glumă, însă este o realitate tristă. Când vine vorba de performanță, valorile și criteriile actualilor decidenți din sport sunt de noaptea minții.

Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) și Petrescu Roxana (contabilul șef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obținut de Daniel Popovici. De ce au fost premiați cei doi? Simplu! Pentru “participare activă și contribuție substanțială la obținerea rezultatelor”.

Altfel spus, performanța administrativă (nu știu care este!) este mai valoroasă decât performanța sportivă. Adică, zecile de ore de antrenament săptămânal pe care sportivii de performanță îl fac sunt mai puțin valoroase decât cele 40 de ore de muncă prestate de SG-ul și contabilul șef al Federației de Canotaj. Deci, starea jalnică a bazelor sportive lăsate în paragină de administratorii lor valorează mai mult decât o medalie de aur.

Să fie oare și vreo conotație politică? Puțin probabil, în condițiile în care de la Agenția națională pentru Sport lipa lipa către Botoșani spre un mandat de parlamentar… Sportivii nu mai trebuie luați la mișto de Statul Român!”, a scris fostul ministru al Sportului. 

Citește și: În aşteptarea ordinului de începere a stadionului „Nicolae Dobrin”, Lucreţiu Tudor a depus la CNI studiul pentru noua arenă de atletism de la Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...