Web Analytics

Ediţie specială „Sclavia de la Berevoeşti” Bombă. Opt dintre proprietarii de sclavi primeau ajutor social de la primărie

de | 20.07.2016 21:19 | Dezvăluiri

# Prin ordin al prefectului Cristian Soare s-a constituit o comisie care să verifice toate cele 196 de dosare de beneficiari de ajutor social întocmite de primărie

Cazurile de sclavie de la Berevoești au băgat în priză și prefectura. Prin ordin, prefectul Cristian Soare a constituit o comisie mixtă de control, formată dintr-un reprezentant de la Corpul de control al Instituției Prefectului și doi reprezentanți ai Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială, care la finalul verificărilor va întocmi un raport amănunțit. Se va verifica, în principal, legalitatea dosarelor făcute de către primăria Berevoești pentru beneficiarii de ajutoare sociale. Și asta pentru că, conform unor surse, în Berevoești sunt 196 de beneficiari de ajutor social și, printre aceștia, surpriză, se regăsesec și opt persoane cercetate acum de către parchet în cazurile de sclavie de la Berevoești.

Conform unei logici elementare, funcționarii primăriei Berevoești care au întocmit dosarele de ajutor social în baza cărora rromii, proprietari de sclavi, încasau bani de la stat aveau în fișa postului și vizite periodice de verificare la beneficiari. Iar autoritățile vor să descopere acum și de ce respectivii funcționari nu au descoperit absolut nimic legat de cazurile de sclavie petrecute în curțile celor opt rromi de la Berevoești, beneficiari de ajutor social. G.G.

*** *** *** *** ***

Guţă Mielu, fostul lider al rromilor, avertiza încă de anul trecut despre „bomba cu ceas” de la Gămăceşti

Eugen Miu este actualul lider, ajuns consilier local pe lista Partidei Rromilor, din câte ni s-a spus, cu acceptul primarului Florin Bogdan Proca. Într-o căutare pe Internet, am aflat însă că, până în această primăvară, liderul romilor din Berevoești se numea Guță Mielu (foto), acesta având mai multe intervenții în presa locală, la Clar TV, în care descria situația romilor, problemele lor, faptul că autoritățile nu fac nimic  și mai ales că la Gămăcești se află o adevărată „bombă cu ceas”. Poate voalat, dar a spus-o, atunci când alții au tăcut! De la liderii de la Câmpulung am aflat că acesta era propunerea inițială a partidului pentru a candida la postul de primar însă, cumva, cărțile s-au jucat în altă parte, adică la județ. Și asta fiindcă Guță Mielu nu era „omul” primarului Proca. A.C.

*** *** *** *** ***

Patriarhia cere preoţilor să sesizeze cazurile de sclavie. Culmea! Socrul primarului e chiar popă şi n-a văzut nimic

A doua zi după ce a explodat scandalul cu ferma de sclavi, Patriarhia Română a emis un comunicat de presă privind cazul din Berevoești, Argeş, făcând un apel la responsabilitate și solidaritate comunitară: „Patriarhia Română a aflat cu profundă mâhnire de situația dramatică din comuna Berevoești, județul Argeș, unde câteva zeci de persoane, inclusiv minori, au fost sechestrate și supuse unui regim inuman de sclavie… Recomandăm preoților să sesizeze întotdeauna asemenea situații grave și să intensifice activitatea pastorală cu scopul prevenirii faptelor antisociale, al promovării și consolidării valorilor morale creștine în comunitate”, se arată la finalul comunicatului semnat de Patriarhia Română. Nu știm dacă Patriarhia Română a aflat, însă preotul paroh al bisericii din centrul comunei, de la Vatra Satului, este Gheorghe Sava, proprietar de pensiune și nimeni altul decât socrul primarului Florin Bogdan Proca. Hotărât lucru, și acesta a avut „orbul găinilor”!
A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii