Web Analytics

Economia globală, făcută KO de Covid-19

de | 28.08.2020 10:27 | Actualitate, Economie

Noul coronavirus continuă să provoace daune masive economiei globale. Niciun sector şi nicio industrie nu a scăpat din faţa nemiloasei pandemii de COVID 19, iar impactul negativ din prima jumătate a anului în curs este martorul loviturii primite din partea SARS-CoV-2.

Cele mai recente rapoarte trimestriale ale companiilor arată pierderi enorme atât pentru companiile petroliere, pentru cele din industria turismului, producători de autoturisme, dar şi pentru cei din domeniul aeronautic, bănci sau comerţ.

Conform unei analize howmuch.net, companiile petroliere au fost puternic afectate, înregistrând o prăbuşire totală a cererii de petrol. În aprilie 2020, raportul dintre cerere şi ofertă din piaţa petrolieră a fost atât de dezechilibrat, existând mai mult petrol pe piaţă decât cerere încât preţurile au devenit negative. Mai exact, piaţa era inundată cu atât de mult petrol fără să existe suficienţi cumpărători, încât producătorii ar fi plătit literalmente pe oricine să-l ia. Această nouă realitate a afectat în mod direct companii precum BP, care, potrivit datelor analizate, a avut pierderi de 21,2 miliarde dolari, Shell, care a înregistrat o pierdere de 18,1 miliarde dolari şi Chevron, care a pierdut 4,7 miliarde dolari.

Citește mai departe pe bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii