Web Analytics
scris marți, 27.08.2024

Echipa României a obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Echipa României a obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Echipa României se întoarce învingătoare de la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică (IOAA) seniori, care a avut loc în perioada 17-27 august 2024, în orașele Vassouras și Barra do Piraí, Rio de Janeiro, Brazilia.

Cei cinci elevi din lotul țării noastre au obținut trei medalii de aur și două medalii de bronz, anunță Ministerul Educației.

Cele trei medalii de aur au fost obținute de Mendelsohn M. Mendel Emanuel, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București; Ciocârlan F. Mihai Bogdan, clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, și Voicu C. Teofil, clasa a XII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca.

Cele două medalii de bronz au fost câștigate de Bichir R. Teodor, clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, și Stănoiu M. Ioana, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București.

Citește și INNA – moment surpriză la Grand Prix-ul Formula 1 din Olanda

Echipa a fost coordonată de către prof. NAGHI Elisabeta Ana, Ministerul Educației, și prof. dr. CRĂCIUN Petru, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, reprezentanți ai Consiliului Internațional al IOAA.

Competiția a constat în susținerea a 4 probe: teoretică, observații de noapte pe cer și Sky map, planetariu și analiza datelor.

La competiție au participat 53 de țări de pe toate continentele lumii. Pregătirea și selecția loturilor s-au realizat la Suceava, de către Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Societatea Științifică CYGNus, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Felicitări tuturor! 

Citește și Sabrina Voinea nu renunță la medalia de la Jocurile Olimpice! A făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...