Web Analytics
scris duminică, 01.09.2024

Echinocțiul de toamnă. După 22 septembrie nopţile devin mai lungi

În acest an, pe 22 septembrie va fi echinocțiul de toamnă. Este fenomenul ce marchează prima zi din noul anotimp în emisfera nordică, fiind cunoscut şi sub denumirea de toamna astronomică.

Echinocțiul de toamnă. După 22 septembrie nopţile devin mai lungi

Citeşte şi: Pitești: Piața Ceair, închisă temporar

La începutul ultimei decade a lunii septembrie, ziua se micșorează, iar noaptea începe să crească. În 2024, echinocțiul de toamnă va fi la ora 15:43, ora României, potrivit digi24.ro.

Termenul de echinocțiu sau echinox se referă la un fenomen astronomic care are loc de două ori pe an, primăvara și toamnă, în momentele în care ziua și noaptea sunt aproximativ egale în orice loc de pe Pământ, atât în emisfera nordică, cât și în cea sudică.

După echinocțiul de toamnă, nopțile sunt mai lungi decât zilele, până la data de 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă.

Ora de iarnă

La aproximativ o lună de zile distantă de la echinocțiul de toamnă are loc și schimbarea orei. În 2024 se trece la ora de iarnă în noaptea de 26 spre 27 octombrie, în ultima duminică din lună.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...