Web Analytics

E un început, ţineţi-o tot aşa! Infuzie de 100 de juniori la Centrul de copii şi juniori FC Argeş

de | 26.09.2019 13:20 | Sport

Din momentul în care managerul Nicolae Dică a început să facă schimbări la FC Argeș în ceea ce privește Centrul de copii și juniori și anume de la sfârșitul lunii iulie și până în prezent, nu mai puțin de 100 de copii au fost ”înregimentați” sub culorile alb-violete. Antrenorii au mers prin școlile din județ și au organizat selecții la stadion în ultima lună în fiecare zi. Practic, s-a creat o adevărat infuzie masivă de copii la FC Argeș, mai ales prin faptul că la gruparea alb-violetă nu se percepe nicio taxă. De subliniat că în județ sunt peste 10 școli de fotbal care percep taxă și nu una tocmai modică, unele dintre acestea percepând circa 150 de lei pe lună pentru fiecare copil. Iată în continuare anunțul care a atras sute de copii la stadion și ce spune Mihai Ianovschi, antrenorul coordonator de la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș, despre această situație.

Anunțul care a atras sute de copii la stadion

Anunț: ”Clubul FC Argeş organizează selecţie pentru jucători. Vrei să devii fotbalist şi să îmbraci tricoul celei mai iubite echipe din judeţ? Acum ai o şansă şi trebuie să profiţi de ea! În perioada 1-30 septembrie 2019, la orele 09.00 şi 17.00, clubul FC Argeş organizează selecţie pentru copiii născuţi între anii 2006-2014. Cei care îşi doresc să înveţe ABC-ul sportului rege, iar apoi să facă pasul spre fotbalul de performanţă trebuie să se prezinte la Stadionul «Nicolae Dobrin» îmbrăcaţi în echipament sportiv şi cu avizul medical eliberat de către medicul de familie. Selecţia este organizată de către Departamentul de Scouting al clubului FC Argeş şi este coordonată de profesorul Mihai Ianovschi, şeful Centrului de Copii şi Juniori «Leonte Ianovschi». Foarte important! Clubul nostru nu percepe niciun fel de taxe şi asigură instruirea copiilor cu antrenori specializaţi. Copiii selectaţi în urma acestor trialuri vor juca pentru FC Argeş în competiţiile organizate de FRF, costurile legate de competiţie, vize medicale, deplasări şi echipament sportiv urmând a fi suportate de către club”.

„100 de copii au fost aduși la FC Argeș, din 11 generații, în ultimele două luni”

Mihai Ianovschi ne-a declarat: ”S-au făcut selecții importante la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș. În fiecare dimineață și în fiecare după-amiază părinții s-au prezentat cu copiii la stadion. Copiii au fost repartizați antrenorilor pe grupe de vârstă. Cine a fost bun a fost oprit, pentru că așa era normal, cine nu a corespuns și-a văzut de drum. Este un lucru notabil pentru că foarte mulți copii au venit la aceste selecții. Probabil că s-a creat invidie… A deranjat pe foarte mulți activitatea de la FC Argeș din ultimul timp… Lumea a început să vină la FC Argeș pentru că la noi nu se plătește nicio taxă. Asta a creat o invidie și o ură incredibilă. Sunt nouă sau zece unități sportive care percep taxe, or FC Argeș nu percepe nicio taxă, ceea ce deranjează. Așa s-a produs o afluență de copii către noi și mi se pare normală treaba asta. Lumea s-a săturat să plătească 150 de lei pe lună… Noi avem în prezent 11 grupe a câte 20 de copii, deci peste 220 de copii. Concluzia este că 100 de copii au fost aduși la FC Argeș, din 11 generații, în ultimele două luni. Anunțul pentru selecții a fost dat la 1 septembrie, dar de la 20 iulie până în prezent cam 100 de copii au fost aduși la club. Nu toți au fost legitimați, pentru că unii sunt în probe, dar circa 100 de copii au fost opriți în cadrul clubului. La noi se lucrează numai pe consolidarea clubului. În perioada 20 iulie-20 septembrie 2019, circa 100 de copii au fost cuprinși în cadrul activității la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș. Obiectivul principal este întărirea grupelor, nu poziție de clasament”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii