Web Analytics

E condamnat definitiv de un an, dar este în continuare director în TVR și membru în CA la Radioul Public

de | 8.03.2021 12:24 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Andras Istvan Demeter este în prezent membru în Consiliu de Administrație al Radioului Public, propus de UDMR și coordonator cu atribuții de director al Casei de Producție a TVR, deși Înalta Curte de Casație și justiție l-a condamnat prin sentință definitivă încă din noiembrie 2017 pentru încălcarea legii conflictului de interese.

Citește și: Un lider de legendă iese din scena sindicală / Ion Iordache: „În câteva săptămâni, mă retrag total de la Dacia”

Agenția Națională de Integritate a cerut printr-o adresă adresată președinților celor două camere ale Parlamentului încă din luna decembrie să demareze procedurile de destituire din funcție, având în vedere că sancțiunea legală este interdicția timp de a mai ocupa o funcție publică timp de trei ani.

Membrii comisiei de cultură a Camerei Deputaților contactați de G4Media.ro nu aveau cunoștință de această solicitare nici azi, la mai bine de un an de la înregistrarea ei la biroul permanent al Camerei Deputaților, unde solicitarea a fost înregistrată pe data de 5 ianuarie 2018. Cu alte cuvinte, Parlamentul nu a făcut nici un demers pentru a pune în aplicare o decizie definitivă pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Mînzînă taie în carne vie la Centrul Cultural Judeţean /Instituţia condusă de ”duamna” Araxy va fi comasată sau reorganizată

Potrivit legii, comisiile de specialitate ale celor două camere ar trebui să se întâlnească într-o ședință comună și să propună plenului demiterea lui Demeter din CA al RRA, dar de mai bine de un an solicitarea este blocată la nivelul birourilor permanente reunite.

 

Citește mai departe în G4Media.ro și în platforma jurnaliștilor în serviciu public Presshub.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii