DSVSA Argeş a descoperit prezenţa bacteriei E.coli în brânza servită copiilor de la Şcoala „I.L. Caragiale” din Piteşti. Potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor făcute de inspectorii sanitar-veterinari pe probele de alimente ridicate de la firma de catering care prepara mâncarea elevilor de la after-school, brânza de vaci servită la masă era infestată cu bacteria E.coli şi cu stafilococ. Probele au fost trimise mai departe la Bucureşti, la Institutul Cantacuzino, pentru analize de laborator amănunţite. Joia trecută, 180 de elevi înscrişi în programul after-school au servit masa la Şcoala „I.L. Caragiale”, meniul fiind alcătuit din mămăliguţă cu brânză şi smântână, carne de pui cu garnitură şi salată de varză şi desert. Trei zile mai târziu, peste 40 de copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie Piteşti acuzând probleme digestive. În prezent, în unităţile sanitare din Piteşti mai sunt internaţi 21 de copii, dintre care 15 la Spitalul de Pediatrie şi 6 la Spitalul Judeţean, secţia Boli Infecţioase.
I.H.B.
0 Comentarii