Web Analytics

Un Duster electric a fost surprins la teste în Scandinavia

de | 28.03.2019 12:59 | Economie

Dacia se pregătește să intre în scurt timp în hora mașinilor electrice, menite să elimine aproape definiv poluarea produsă de mașini. Cu cele mai ieftine modele de pe piețele occidentale, Dacia va beneficia de tehnologia Renault, care vinde deja destul de multe modele electrice, în frunte cu modelul Zoe, cea mai vândută mașină electrică din Europa.
„Modelele electrice Dacia vor fi șocant de ieftine”, este declarația cu care președintele Dacia din Europa a stârnit un interes enorm. Până atunci, presa auto din Europa a surprins deja un Duster electric la teste în zona Scandinaviei.
Site-ul spaniol Motor.es anunță însă că modelul pregătit de Renault nu este Duster, ci va purta sigla Alpine. Este o altă marca deținută de Renault, aflată în prezent cu o singură mașină pe piață, A110, un model sport. Următorul model ar fi un SUV electric, iar testele sunt efectuate pe un Duster modificat ce ar putea servi drept următoarea generație a Duster, proaspăt relansată cu motoare clasice. Fotografii care au surprins mașina în teste prin zăpadă susțin că aceasta era electrică deoarece nu producea niciun zgomot de motor, nu avea evacuare și putea fi văzută bateria în partea sa de jos.
Analiza făcută de jurnaliști s-a bazat pe frânele Brembo, utilizate în mod normal pe mașini de performanță, de unde și concluzia că Renault pregătește un model premium electric.
F.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii