Web Analytics

Dumnezeu şi ordonanţa de urgenţă la români

de | 19.07.2018 15:00 | Opinii

Cristian Țopescu, cel mai mare comentator TV, a fost și senator PNL. Iar într-o bună zi, pe când aleșii neamului își trăgeau sufletul după munca istovitoare din Parlament, acesta a povestit istoria primei ordonanțe de urgență, date chiar de bunul Dumnezeu. Pentru că nici nu se putea altfel, ordonanța făcea referire la modul cum vedeau lumea și viața locuitorii Grădinii Maicii Domnului, adică fix poporul român! La chestia cu Grădina Maicii Domnului am citat din declarația oficială a prea-bine informatului papă Ioan Paul al II-lea (odihnească-l Cel-de-Sus), cu ocazia vizitei în țara noastră din anul 1999.
Așadar, după cum Cristian Țopescu dixit, la un oarecare moment după facerea lumii, când lucrurile nu mergeau bine (exact ca și astăzi), Dumnezeu a decis să ia o măsură concretă, ca să-i ajute pe oameni să optimizeze relațiile sociale cu cele de producție, pentru creșterea calității vieții, ca să citez din manualul de-a șaptea. În urma analizei, Dumnezeu a hotărât să dea câte două virtuţi fiecărei naţii. Astfel, elveţienii sunt ordonaţi şi respectuoşi, nemţii – disciplinaţi şi raţionali, englezii – perseverenţi şi studioşi, japonezii – muncitori şi răbdători, ungurii – hotărâţi şi buni meseriaşi, francezii – culţi şi rafinaţi, spaniolii – veseli şi ospitalieri. Când a ajuns la români, i-a spus îngerului-secretar că românii vor fi inteligenţi, cinstiţi şi buni politicieni.
După ce s-a publicat hotărârea în „Monitorul oficial al Cerului”, Sfântul Petru, adjunctul, a remarcat faptul că românii au trei virtuţi, spre deosebire de toţi ceilalţi, care au numai două, şi l-a întrebat pe Dumnezeu dacă astfel nu ar depăşi neregulamentar celelalte naţii. „Așa e”, a spus Dumnezeu. „Să revenim cu o ordonanță de urgență, pentru că virtuțile nu se mai pot lua înapoi, în care spunem că nimeni nu va putea folosi mai mult de două în același timp”.
Se explică astfel de ce românii care sunt inteligenți și cinstiți nu fac politică, cei cinstiți și care fac politică nu sunt inteligenți, iar cei care fac politică și sunt inteligenți, nu sunt cinstiți.
Acestea fiind zise, se înțeleg mai ușor condițiile și soarta ordonanței de urgență privitoare la problemele din justiție, care paralizează pur și simplu discuția în societatea românească. Sintetizând totuși cele două opinii din societate, se limpezește situația în care se află alianța de la guvernare, în capul căreia se sparg toate și așa e normal să fie. Trebuie menționat că opiniile sunt totalmente și radical opuse, putând genera situații care, din păcate, stimați cititori, vă pot afecta emoțional!
Astfel, dacă dau ordonanța de urgență, o parte a societății cu siguranță va spune că sunt evident necinstiți, că vor să scape de pușcărie ei cu tot neamul lor politic. Dacă nu o dau, cealaltă parte a societății va spune că sunt, la fel de evident, proști făcuți grămadă!
Aceasta e dilema din care trebuie să ieșim!
Cristian VASILE

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii