Web Analytics

Duminică se circulă fără mașini, în centrul Piteștiului

de | 17.09.2021 10:11 | Actualitate

Duminică, între orele 8-13, traficul rutier va fi închis pe bulevardul Republicii. Vor putea circula doar mijloacele de transport în comun.

Municipiul Pitești s-a alăturat, pentru a 15-a oară, celor peste 2800 de orașe din 51 de țări participante la programul European Mobility Week, celebrat în acest an cu tema „Siguranţă şi sănătate prin mobilitate durabilă”, un omagiu adus dificultăţilor resimţite de Europa şi de întreaga lume pe parcursul pandemiei de COVID-19. Scopul campaniei este de a mediatiza problemele legate de consecinţele actuale ale creşterii traficului rutier, în special în mediul urban, precum poluarea aerului, poluarea fonică, creşterea riscului de accidente rutiere, dar și de a încuraja oamenii să își mențină sănătatea, prin adoptarea mersului pe jos sau cu bicicleta.

CITESTE SI Municipiul Pitești – de 14 ani participant la Săptămâna Europeană a Mobilității!

„Ziua fără mașini” va fi, și în acest an, marcată, la Pitești, în data de 19 septembrie – duminică, prin închiderea circulației vehiculelor cu motor, cu excepția mijloacelor de transport în comun, pe Bulevardul Republicii – tronsonul cuprins între strada C.A. Rosetti și strada Constantin Zărnescu (Teatrul „Al. Davila”). În intervalul orar 08:00 – 13:00, zona menționată va fi redată pietonilor, cicliștilor și tuturor piteștenilor, mari și mici, care doresc să facă mișcare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole