Web Analytics

DSP Argeș a suspendat activitatea a două unități de învățământ

de | 22.09.2017 13:17 | Actualitate

 
WC GRADINITA asa arata wc urile celor doua gradinite neautorizate din Calinesti
 
 
În urma unor verificări, DSP Argeș a suspendat acrivitatea a două unități de învățământ din județ. Este vorba despre Grădiniţa cu Program Normal Hinţeşti din Moşoaia, care nu dispune de un grup sanitar, şi de un corp de clădire din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Cetăţeni, unde a început o anchetă epidemiologică, după ce s-a constat că apa din sursa școlii conţine bacteria E-coli enteropatogenă.
Din fericire, la Cetățeni nu este vorba de tulpina care provoacă sindrom hemolitic uremic, dar riscurile pentru sănătate  copiilor sunt foarte mari, pentru că tulpina depistată poate provoca boli diareice grave.
 
” A fost sistată aprovizionarea şcolii cu apă din sursa infestată, iar  Primăria Cetăţeni a fost amendată cu 3.000 lei”,  explică Aura Copciag, şeful Serviciului Control din cadrul DSP Argeş.

Tot la Cetățeni, un copil a fost diagnosticat cu Hepatita A. Pentru că perioada de incubaţie a  bolii este de 42 de zile, cel mai probabil, vor apărea şi alte cazuri de Hepatită A la această unitate.  Deocamdată,  elevii care învăţau în cele trei clase care funcţionau în respectivul corp al şcolii, intrat acum în igienizare, au fost mutaţi în altă clădire a aceleiaşi şcoli.
 
 Primăria n-a montat toalete, deși conducerea școlii a făcut mai multe adrese în acest sens
 
Situația  de la Grădiniţa Hinţeşti din comuna Moşoaia pare halucinantă. Cu toate că reprezentanţii conducerii şcolii de care aparţine grădiniţa au înaintat mai multe adrese Primăriei, autorităţile locale n-au considerat oportună montarea unor toalete pe motiv  că… unitatea funcţionează cu prea puțini copii. Autoritățile sunt, acum, obligate să monteze o toaletă ecologică.

 Inspectorii DSP au descoperit, tot la Hințești, că sistemul de colectare a apelor uzate care deserveşte şcoala nu este prevăzut cu capac corespunzător. O anchetă are loc şi la această unitate, a cărei activitate a fost, de asemenea, suspendată.
 
Și la Şcoala Slobozia, de care aparţin mai multe unităţi de învăţământ, au fost depistate probleme. Unitatea a fost amendată cu 3000 de lei, iar conducerii i s-a pus în vedere remedierea problemelor, însă aici activitate nu a fost suspendată.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii