Web Analytics

Drama mamelor minore: Aceste fetițe, care ar trebui să se joace cu păpușile, sunt condamnate

de | 28.02.2021 02:19 | Actualitate, Dezvăluiri

Județul Iași este fruntaș la nașterile în rândul mamelor minore, situându-se pe locul al patrulea la nivel național. Cele mai multe mame minore sunt în județul Mureș (931), în Dolj (838), Brașov (830), Iași (733) și Bacău (722)

Totodată, conform celor mai recente date puse la dispoziție de Institutul Național de Statistică (INS) din cele 199.720 de nașteri care au fost înregistrate în 2019 în întreaga țară, 749 sunt de la mame cu vârsta sub 15 ani și 17.933 de la mame cu vârsta între 15 – 19 ani. Mai mult, 29 dintre cele 749 se aflau la a doua naștere.

Citește și:  Avocatul Ursu, despre martorul protejat care l-a îngropat pe Pendiuc: „E la fel de cunoscut ca ţuica de Piteşti”

mare al mamelor minore și problemele care apar după naștere au fost subliniate de medici și specialiști în cadrul dezbaterii „România are cele mai multe nașteri din Europa având vârsta sub 15 ani: ce trebuie făcut?”, organizată zilele trecute de Organizația „Salvați copiii România”.

Profilul adolescentei care devine mamă este unul diferit în funcție de vârstă, a precizat medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Cele cu vârsta sub 15 ani aparțin de multe ori comunității rome și nu au un nivel corect de educație și cele peste 15 ani fac parte din grupuri vulnerabile, familii sărace, cu părinți plecați și care au renunțat la școală pentru a întemeia o familie.

Citește și: Devizul umflat din pix de proiectant a scăzut cu peste 100.000 euro

Comparativ cu situația de la noi din țară, state ca Danemarca, Slovenia și Luxemburg înregistrează sub 50 de nașteri anual la mame sub 18 ani.

Citește mai departe pe presshub.ro, platforma jurnaliștilor în serviciu public

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii