Dr. Gabriel Popa: „N-am vrut să contrazic vreun diagnostic”

de | 3.02.2011 16:13 | Dezvaluiri

Surprins de amploarea luată de comunicatul de presă de vinerea trecută, în care şeful Ambulanţei Argeş a spus că în cazul lui Nicolescu a fost vorba doar de lipotimie, Dan Gabriel Popa ne-a declarat că „intenţia mea a fost aceea de a contrazice zvonurile care au circulat în seara respectivă. S-a vorbit că domnul Nicolescu a suferit un stop cardiac, lucru care nu este adevărat. Dacă era stop cardiac se impuneau manevre de resuscitare. Pe documentele văzute nu s-a confirmat diagnosticul de infarct sau stop cardiac. Vreau să adaug că eu n-am avut intenţia de a contrazice vreun diagnostic. Pur şi simplu, m-am bazat pe foaia de observaţie a medicului de pe Ambulanţă şi a celor de la UPU care au confirmat şi ei starea de lipotimie. De asemenea, formularea «banal leşin» nu-mi aparţine. Poate nu mă credeţi, dar ca om, ca medic, regret ce i s-a întâmplat domnului Nicolescu. În astfel de cazuri, culoarea politică sau faptul că mă aflu în proces cu dânsul trec în planul doi”. De asemenea, doctorul Popa a dezminţit că şeful PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei, are vreun amestec în redactarea comunicatului de presă de vineri.

De ce a avut Nicolescu noroc

Faptul că lui Constantin Nicolescu i s-a făcut rău, imediat după ce Tribunalul Argeş a decis arestarea sa preventivă, are, paradoxal, şi o parte bună. Surse medicale susţin că lucrurile puteau lua o întorsătură tragică dacă starea de sănătate a şefului CJ Argeş s-ar fi agravat în timpul nopţii, atunci când acesta s-ar fi aflat singur în arestul IPJ, lipsit de orice asistenţă medicală. Pe fondul stenozelor de peste 90% pe vasele coronare, creşterea tensiunii arteriale, iminentă în contextul dat, îi putea fi fatală. În momentul sosirii ambulanţei la Tribunal, Nicolescu avea tensiunea 180/110.

Raed Arafat s-a enervat, când a auzit că doctoriţa Stocheci l-a însoţit pe Nicolescu

Secretarul de stat Raed Arafat s-a interesat permanent de sănătatea preşedintelui PSD Constantin Nicolescu. Oficialul din Ministerul Sănătăţii a vorbit atât cu dr. Dan Gabriel Popa, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cât şi cu medicii de la UPU pe care i-a chestionat în legătură cu starea şefului CJ Argeş. Arafat şi-a ieşit din fire în momentul în care a aflat că doctoriţa Cristina Stocheci l-a însoţit pe Nicolescu în Ambulanţa care l-a transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Spiritele s-au mai calmat în momentul în care şeful SMURD a aflat că Stocheci este specialist în medicină de urgenţă şi are dreptul să meargă cu echipajele de pe Ambulanţă.

Viorica Nicolescu, aproape de coma hipoglicemică

La un pas de moarte s-a aflat şi soţia preşedintelui CJ Argeş, Viorica Nicolescu. Stresul, oboseala şi emoţiile prin care a trecut, dar şi faptul că în ziua respectivă n-a mâncat nimic, în condiţiile în care suferea de diabet, au adus-o în pragul unei come hipoglicemice. Realizând că este vorba de o criză de natură diabetică, doctoriţa Manole, şefa echipajului de pe Ambulanţă, i-a administrat imediat glucoză, reuşind să evite o situaţie dramatică, mai ales că valoarea glicemiei era de doar 47mg%. În cazul comelor hipoglucidice, leziunile suferite de creier, principalul organ afectat, sunt în majoritatea cazurilor ireversibile.

Clinica Elim a fost evitată

Înainte de a fi trimis la Spitalul de Urgenţă Floreasca, preşedintele Constantin Nicolescu a efectuat un examen computer tomograf. Acest lucru s-a petrecut însă la SoloMed şi nu la Elim, clinica de casă la care ajung, cu recomandare expresă, cei mai mulţi dintre pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean.
(Neluţu Dinu)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed