Web Analytics

Două treimi din băncile din România nu plătesc impozit pe profit

de | 3.08.2017 07:54 | Actualitate

ionut misa finantePotrivit declarațiilor Ministrului Finanțelor, Ionuț Mișa, 31 dintre cele 46 de bănci din România sunt pe pierdere, iar în ultimii 5 ani, doar 15 bănci au plătit impozit pe profit. Ministrul Finanțelor susține că băncile ar fi ajuns în această situație din cauza „operațiunilor de optimizare fiscală” pe care le-ar fi efectuat.

„Este vorba de tot felul de operațiuni așa-numite de optimizare fiscală. Spre exemplu, băncile se împrumută la banca-mamă, la dobânzi de 19%. În intervalul acestor 5 ani se împrumutau la banca-mamă și ulterior plasau credite pe piața românească la o dobândă mult mai mică. Nu îți trebuie studii, e evident ca ieși în pierdere”, a declarat ministrul Finanțelor, miercuri, într-o emisiune TV.
Ionuț Mișa a adăugat că nu poate face publice numele băncilor care nu plătesc impozit pe profit, din cauza secretului fiscal, însă Ministerul Finanțelor a început să sancționeze aceste lucruri și fiecare bancă va fi nevoită să plătească impozit pe profit în România. „Nu mai tolerăm și nu vom mai tolera în viitor, România nu este o țară de mâna a treia”, a mai afirmat ministrul Finanțelor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii