Web Analytics

Două gemene din Malta, adoptate dintr-un orfelinat, vin să îşi cunoască mama din Sălătrucu

de | 22.11.2017 21:55 | Actualitate

20 gemeneFilofteia şi Florina sunt două surori gemene născute în Argeş şi adoptate, la vârsta de doi ani, de un cuplu din Malta. Au venit pe lume pe 28 decembrie 1987, într-o familie de romi, cu mulţi copii.

„Amândouă am fost adoptate din România, satul Sălătrucu, judeţul Argeş. Numele nostru de familie a fost Rebeca şi credem că am fost adoptate dintr-un orfelinat în Piteşti. Suntem în căutarea mamei noastre, Florica Rebeca, şi a tatălui, Constantin Rebeca. (…) Ne-ar plăcea orice ajutor şi susţinere în căutarea familiei noastre” – este anunţul pe care una dintre fete l-a făcut, anul trecut, pe pagina de Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României, administrată de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită în Irlanda, care a trecut printr-o experienţă asemănătoare.
La scurt timp după postarea care a avut mii de distribuiri, au apărut şi primele informaţii legate de mama naturală a fetelor.
„Demersurile au fost făcute doar de una dintre gemene. Ulterior, am cunoscut-o şi pe a doua, dar ambele sunt fericite că şi-au găsit mama biologică. Şi mama lor a fost foarte emoţionată şi foarte bucuroasă când a aflat veşti despre fiicele pe care nu le-a mai văzut de aproape 30 de ani şi despre care nu mai ştia nimic. Filofteia şi Florina au luat deja legătura şi cu una dintre surorile lor, stabilită în Cipru. Țin legătura, de asemenea, cu mama şi cu alte rude. Este un caz fericit!”, a declarat pentru Jurnal de Argeş, Ileana Cunniffe Băiescu.

Deocamdată, fetele socializează cu familia naturală doar online. Iau în calcul însă să vină la Sălătrucu măcar pentru a o îmbrăţişa pe cea care le-a dat viaţă.
Pagina Facebook „The Never Forgotten Romanian Children – Copiii niciodată uitaţi ai României” a fost infiinţată în ianuarie 2015 de către Ileana Cunniffe Băiescu, aflată atunci în căutarea fratelui biologic Marin Constantin Victor, dat în adopţie internaţională. În cei doi ani de la înfiinţare, pe pagina ei au fost înregistrate peste 1000 de cereri de căutări de familie din partea tinerilor şi tot aici au fost postate anunţurile a peste 250 de familii din România care sunt în căutarea copiilor daţi spre adopție. Mai mult de 400 dintre aceste căutări s-au încheiat cu regăsirea familiilor. Printre ele, se numără şi câteva cazuri din Argeş.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii