Web Analytics

Dosarul suprapunerilor de la CET Sud, copie la indigo cu dosarul Metro

de | 21.02.2019 14:06 | Dezvăluiri

# 500 de titluri de proprietate eliberate ilegal de Primăria Bradu pe teritoriul Piteștiului # După ani de procese, Primăria Piteşti a câștigat procesul și vrea să facă acolo parc industrial, însă a descoperit că pe respectivul teren de 70 ha o bună parte din titluri sunt suprapuse

După cazul fostului primar Costel Zanfir de la Bradu, care a pus ilegal în posesie zeci de cetățeni în zona Bradu, prejudiciul estimat de DNA fiind de aproape 9 milioane euro, un alt caz iese la iveală și tot la Bradu: sute de puneri în posesie ilegale au fost făcute în perioada 2007-2011, pe terenul de la CET Sud, teren aparținând statului și pe care Primăria Pitești vrea să facă un parc industrial ce ar atrage investiții de sute de milioane de euro și ar crea mii de locuri de muncă. Din cauza suprapunerilor, Primăria Pitești și Primăria Bradu se judecă în instanță.

În toamna lui 2015, la capătul a peste cinci ani de procese, Primăria Piteşti câştiga definitiv şi irevocabil dreptul de proprietate asupra terenului de zeci de hectare de la fostul CET Sud. Iar la scurt timp Primăria Pitești a anunțat că acolo vrea să facă un parc industrial și a luat legătura cu mai mulți potențiali mari investitori. Numai că în 2016 oficialii Primăriei au descoperit la OCPI Argeș că o bună parte dintre proprietățile pentru care municipalitatea pretinde dreptul de proprietate se suprapun cu alte proprietăți de la Bradu. Cum soluționarea pe cale amiabilă nu a fost posibilă, Primăria Pitești a declanșat o acțiune în instanță la Tribunalul Argeș, prin care a cerut ca Primăria Bradu să fie obligată să emită certificatul de urbanism pentru terenul aflat în litigiu. Situația este una foarte delicată, sute de titluri de proprietate fiind eliberate ilegal de către Primăria Bradu pe respectivul teren, după cum ne-a declarat primarul Cornel Ionică. ”Este o mizerie ce se întâmplă. De peste trei ani ne judecăm. Au fost date ilegal pe acel teren, care este al statului, 500 de titluri de proprietate. Primăria Bradu a dat ilegal acele câteva sute de titluri de proprietate, iar instanța a constatat ilegalitățile și a anulat acele titluri. Au fost 500 de suprapuneri la Cadastru pe punerile în posesie făcute ilegal de Primăria Bradu. Punerile în posesie au fost făcute în perioada 2007-2011”, spune primarul Piteștiului.

Titlurile au fost eliberate în mandatele primarilor Costel Zanfir şi Florin Frătică

Perioada 2007-2011, la care face referire edilul Cornel Ionică, acoperă mandatele a doi primari din Bradu: ultimii doi ani de mandat al lui Costel Zanfir (2007 și 2008) și respectiv trei ani din primul mandat al lui Florin Frătică (2009-2010-2011).
La ultimul termen din proces, de la începutul lunii februarie, instanța i-a cerut expertului să transpună şi să evidenţieze suprapunerile identificate şi să precizeze suprafaţa neafectată de suprapuneri din totalul de 704.724 mp în legătură cu care Primăria Pitești solicită eliberarea certificatelor de urbanism în speţă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii