Web Analytics
scris vineri, 14.06.2024

Dosarul Mioarei Pavelescu (Motoc) se va judeca la Craiova. Doctoriţa condamnată pentru delapidare nu are încredere în judecătorii de la Piteşti

Apelul în dosarul de delapidare al doctoriței Mioara Pavelescu (fostă Motoc) se va judeca în alt județ. Fosta administratoră a clinicii „Andreea Motoc” avea suspiciunea că imparțialitatea judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești „este grav afectată de presiunea mediatică”.

Dosarul Mioarei Pavelescu (Motoc) se va judeca la Craiova. Doctoriţa condamnată pentru delapidare nu are încredere în judecătorii de la Piteşti

Acum, Curtea de Apel Craiova are responsabilitatea de a soluționa apelul declarat de inculpată împotriva sentinţei din 3 aprilie 2024, prin care Tribunalul Argeş a condamnat-o la șase ani închisoare, în primă instanță, pentru delapidare în formă continuată.
Doctorița Mioara Pavelescu a administrat fosta clinică medicală „Andreea Motoc” din Pitești, intrată în faliment. A fost trimisă în judecată în 2022 pentru înșelăciune și delapidare, în formă continuată și în concurs real, acuzată că și-a însușit în interes personal bani din încasările societății. Anul trecut a încetat procesul ca urmare a intervenirii prescripției, însă la finalul lui 2023 dosarul a fost înaintat spre rejudecare la prima instanță în ceea ce priveşte infracţiunea de delapidare. Tribunalul Argeș a condamnat-o, pe 3 aprilie a.c., la 6 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. Instanța i-a interzis exercitarea unor drepturi, printre care și dreptul de a ocupa o funcţie publică, a păstrat sechestrul asiguratoriu și a mai admis acţiunea formulată de partea civilă SC ANDREEA MOTOC SRL, obligând-o pe inculpată la plata către aceasta, cu titlu de daune materiale, a sumei de 2.786.119.23 lei. 

De ce s-a strămutat cauza

În data de 7 mai 2024 inculpata a formulat cerere de strămutare a dosarului de pe rolul Curţii de Apel Piteşti-Secţia Penală la o altă curte de apel. Pe 23 mai 2024, Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală a admis cererea de strămutare şi a dispus strămutarea judecării cauzei la Curtea de Apel Craiova. Apelul a fost soluționat pe 28 mai, la Curtea de Apel Pitești, care a scos cauza de pe rol și a înaintat dosarul la Curtea de Apel Craiova. În motivarea sentinței se arată că doctorița „are suspiciunea mai mult decât rezonabilă, chiar certitudinea, că imparţialitatea judecătorilor Curţii de Apel Piteşti este grav afectată de împrejurările cauzei, calitatea şi vrăjmășia părţilor, respectiv presiunea mediatică a unor grupuri locale de interes, fiindu-i lezate încă din primul ciclu procesual, într-o manieră capitală, drepturile esenţiale, respectiv dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare (…) şi prezumţia de nevinovăţie (..)”.

Citește și Dr. Mioara Pavelescu, fostă Motoc, condamnată la şase ani închisoare pentru delapidare în formă continuată

Citește și Doctoriţa Mioara Pavelescu, fostă Motoc, a scăpat de puşcărie, dar are bani de dat!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită