Web Analytics

„Dosarul în care un autopsier îmi cere despăgubiri de 1 miliard a fost suspendat”

de | 9.02.2017 14:22 | Dezvăluiri

17 BebeIvan# Primarul Bebe Ivan a fost audiat în dosarul „Autopsierilor”

Continuă procesul celor patru angajați de la morga Spitalului Județean Argeș judecați pentru luare de mită. Pe 1 februarie, la Tribunalul Argeș, s-a judecat un nou termen în dosarul „Șpagă la morgă”, fiind audiat ca martor edilul de la Băbana, Bebe Ivan.

Cei patru autopsieri acuzați de procurori în dosarul înregistrat la Tribunalul Argeș sunt Marinel Maria pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, Cristian Nedelcu pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de luare de mită, Vasile Stan pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, respectiv Marian Păun pentru două infracţiuni de luare de mită.

Angajații Primăriei Băbana s-au confruntat în mai multe cazuri cu cereri de mită de la angajații de la morgă pentru ridicarea unor cadavre, deși acestea erau cazuri sociale. Aşa se face că edilul din Băbana a ajuns martor în acest dosar. „A murit un locuitor al comunei într-o zi de vineri a anului 2014, iar eu ca primar al comunei Băbana pregătisem ca defunctul să fie înmormântat în weekend. La morgă când s-au dus angajaţii noştri ni s-a spus că acel cadavru poate fi eliberat doar luni, pentru că ei nu lucrează în weekend. Am sunat un angajat al spitalului pentru a ne ajuta la eliberarea cadavrului. Ştiind că autopsierii vor ceva în schimb pentru că ni s-a mai întâmplat situaţia aceasta, i-am dat unui angajat al primăriei o sticlă de whisky să o dea autopsierilor de serviciu. Angajaţii mi-au zis că autopsierul nu a fost mulţumit de sticla de whisky: «whisky de ăsta bea Bebe Ivan? Ăsta nu e whisky, îl beau doar tractoriştii!» Cei doi angajaţi ai mei au mai făcut o chetă şi i-au oferit autopsierului şi circa 100 de lei”, a precizat Bebe Ivan în faţa judecătorului.

„La un caz m-am trezit că au tăiat hainele la mort”

De asemenea, primarul Bebe Ivan sătul de problemele întâmpinate la morga Spitalului Judeţean Argeş a făcut sesizare către Ministerul Sănătăţii, condus în acea perioadă de Raed Arafat. Doar că în sesizare, primăria Băbana a numit un alt autopsier al Spitalului Judeţean, de asemenea inculpat în acest dosar, decât cel care a săvârşit faptele. Acest lucru a făcut ca primarul Bebe Ivan să se trezească dat în judecată, fiindu-i cerute daune în valoare de 100.000 de lei. Pe acest subiect, primarul comunei Băbana a precizat pentru Jurnalul de Argeş că: „Problemele pe care le-am întâmpinat cu aceşti autopsieri m-au făcut să sesizez şi Ministerul Sănătăţii. Nici până în prezent nu am primit niciun răspuns din partea lor. Mai mult, în sesizare am scris numele unuia dintre autopsieri greşit, pentru că aşa fusesem informaţi de către cei de la ambulanţă. Aşa se face că autopsierul Cristi Nedelcu îmi cere acum 1 miliard de lei vechi despăgubiri. Decizia a fost suspendată până când va fi soluţionat dosarul conex”.
De asemenea, Bebe Ivan precizează, vizavi de procesul la care a fost audiat, că: „Au fost 13 cazuri sociale la noi în comună. Dar s-a întâmplat ca la o singură familie să moară patru membri, mama şi cei trei copii ai săi, parcă au fost blestemaţi. Toţi patru au murit la spital şi pentru fiecare dintre ei a trebuit să dăm câte ceva la autopsieri. La un caz m-am trezit că au tăiat hainele la mort”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii