Dosarul Cianurilor a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş

de | 22.07.2015 16:23 | Dezvăluiri

După aproape doi ani de la producerea incendiului care a mistuit o hală de pe fosta platformă ARO, dar şi cantităţi mari de deşeuri, incidentul este analizat de anchetatori penali în cadrul a două cauze iniţiate prin autosesizare. Una dintre acestea a rămas în sarcina procurorilor de la Câmpulung, cealaltă a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În niciuna nu se regăseşte, deocamdată, patronul firmei Global Eco Center, operatorul de deşeuri incendiare.

Funcționari ai Gărzii de mediu sunt vizați în dosar   

Primul dosar deschis pe marginea incendiului din octombrie 2013 are ca obiect săvârşirea de fapte penale de către angajaţi ai Global Eco Center şi funcţionari ai Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu. Sunt avute în cercetare infracţiunile de infectare a apei şi traficul de substanţe toxice. Cauza a fost deschisă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, iar în noiembrie 2013 competenţa în privinţa soluţionării a fost declinată în favoarea procurorilor de la nivelul Tribunalului Argeş.

Un angajat de la Global Aco Center este cercetat pentru distrugere din culpă

În paralel a apărut şi un alt dosar, faptele asupra cărora s-au efectuat cercetări fiind cele de vătămare corporală din culpă, infectarea apei, traficul de produse sau substanţe toxice, poluarea mediului, distrugere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate în muncă. Anchetatorii au analizat existenţa acestor infracţiuni în legătură cu producerea incendiului la depozitul de deşeuri, în februarie 2015 dispunându-se soluţia clasării, în baza prevederilor Codului de procedură penală care indică cazurile în care intervin împiedicarea punerii în mişcare şi exercitarea acţiunii penale. A rămas în atenţia procurorilor un „Acar Păun”, unul dintre cei care în octombrie 2013 era angajat la Global Eco Center. Astfel a apărut un nou dosar penal, având ca obiect infracţiunea de distrugere din culpă, în aprilie 2015 dispunându-se punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de D.R.I., persoană acuzată de fapta precizată anterior. Vasile Tofan, patronul de la Global Eco Center, a rămas pe dinafară.
Cătălin Ion Butoiu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii