Web Analytics

Dosar la DNA legat de Ordonanţa de Urgenţă privind Codul penal

de | 2.02.2017 15:33 | Actualitate

Augustin Lazar

Procurorul general, Augustin Lazăr, a afirmat joi că la DNA există în investigare un dosar care vizează redactarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului penal, adoptată marţi seara, de Guvernul Grindeanu, informează Agerpres.


„Există o anchetă a DNA şi pentru mai multe date vă rog să consultaţi Biroul de presă al DNA. Adică să fie nişte date concrete, să nu vă spun nişte lucruri care nu sunt riguros exacte. (…) Există un dosar pe rolul DNA care are o anumită legătură”, a declarat Augustin Lazăr, înainte de începerea şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii.
Câteva ore mai târziu, Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat că „s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate în competenţa de soluţionare a instituţiei, în legatură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative” şi că „se efectuează acte procedurale cu privire la aspectele sesizate”.
Şi Ministerul Justiţiei a confirmat faptul că DNA a cerut documente în ancheta legată de redactarea OUG privind modificarea Codurilor penale. Ministerul Justiţiei a arătat, într-un comunicat de presă, că a primit solicitarea DNA de a transmite, până joi, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate şi completate Legea nr. 286/2009 privind Codul penal şi Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi cu proiectul de lege adoptat de Guvernul României, pentru graţierea unor pedepse. Ministerul Justiţiei susţine însă că „declanşarea unei anchete de către DNA cu privire la modul de elaborare a unei Ordonanţe de urgenţă este o gravă imixtiune în activitatea autorităţii executive şi o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituţionale”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole