Web Analytics

Dorin Mihail Bărbuceanu, candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Ştefăneşti: ”Trebuie să mă uit în ochii cetăţeanului, să-mi reproşeze dacă are ceva de reproşat şi să-i spun ceea ce pot face pentru el”

de | 3.09.2020 13:15 | Politica si Administratie

# Ce ne puteți spune despre relația dvs. cu investitorii din orașul Ștefănești? Ce sprijin aveți pentru aceștia?
– Voi fi totdeauna la dispoziția lor și mă voi strădui ca pentru ei comunitatea locală să facă tot ce e posibil să îi atragă și să îi păstreze.
# În privința colectării taxelor și impozitelor, ce strategie aveți? Ce veți face pentru îmbunătățirea sistemului și reducerea birocrației?
– Colectarea de taxe și impozite reprezintă un factor esențial în realizarea bugetului local și posibilitatea ca în fiecare an să ai investiții. Pentru acest motiv va trebui o mai mare colaborare între administrația locală și cei care trebuie să-și plătească taxe și impozite, respectiv prin înființarea de centre de colectare taxe și impozite în toate zonele orașului Ștefănești și mă refer la birouri micuțe de colectare și prin deplasarea printr-un program bine stabilit a salariaților care deservesc acest domeniu direct la cetățean pentru a veni în sprijinul îmbunătățirii și pentru a face ca mulți dintre cei care nu se pot deplasa să poată să își achite obligațiile pe care le au.

„Nu vom mări taxele și impozitele la Ștefănești”

# O să păstrați aceleași taxe și impozite?
– În ultimii 16 ani, sau mai bine spus după anul 2004, Consiliul Local Ștefănești, pentru că ne-am transformat din localitate rurală în localitate urbană și s-a produs o creștere datorită modificării respective, a hotărât că această creștere va fi aproape infimă în fiecare an sau se va datora numai sistemului fiscal și nu o creștere făcută de Consiliul Local. Deci, nu vom mări taxele și impozitele la Ștefănești!
# Acele facilități de reducere a taxelor și impozitelor până la 31 martie rămân în vigoare?
– Rămân în vigoare și vor rămâne în vigoare totdeauna, pentru că trebuie să venim în sprijinul cetățeanului cu orice este posibil pentru ca el să poată să fie beneficiarul unor facilități pe care le poate da guvernul.

„Am pornit din poartă în poartă, așa cum am făcut-o în fiecare an”

# În această săptămână, pe ce zone vă veți concentra campania electorală?
– Am pornit din poartă în poartă, cum am făcut-o în fiecare an, cu un număr de 4-5 colaboratori. Pe mine nu mă deranjează noile reglementări și mă refer la distanțarea socială impusă de pandemie. Sunt un om care așa am considerat că este bine. Eu, în primul rând, trebuie să fiu prezent, să merg să mă vadă cetățeanul, să mă uit în ochii lui, să-mi reproșeze dacă are ceva de reproșat și să-i spun ceea ce pot și ceea ce fac pentru el. Voi continua în așa fel încât, până la sfârșitul campaniei electorale, să acoperim toate zonele. Nu pot să precizez când voi merge într-o anumită zonă, pentru că nu merg la rând, ci aleatoriu. Suntem 10 candidați și atunci nu e normal ca pe o stradă care ştii că s-a dus cineva să te duci și tu în urma lui și să creezi un disconfort cetățeanului. Vom face în așa fel încât să nu aglomerăm omul.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii