Doi elevi din Argeș, eliminați la prima probă a Bac-ului de toamnă

de | 21.08.2017 15:03 | Actualitate

Bacalaureat2017Prima probă din cadrul sesiunii august – septembrie a examenului de bacalaureat naţional 2017, s-a desfășurat luni, 21 august a.c.

La proba scrisă de limba şi literatura română au participat 355 absolvenți de clasa a XII-a, din cei 481 înscriși. Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, inspector școlar Daiana Toboiu, la această probă au absentat 126 de elevi.

Nici incidentele nu au lipsit de la această probă. Doi elevi din centrele de examen de la Liceul Tehnologic «Constantin Dobrescu» Curtea de Argeş şi Colegiul Naţional «Dinicu Golescu» Câmpulung au fost eliminaţi, conform metodologiei, pentru tentativă de fraudare a examenului. La această probă a existat și un caz special, elevul în cauză necesitând subiecte adaptate cerințelor sale educative speciale, însă nu au fost utilizate subiecte de rezervă.
Marți, 22 august a.c., va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 23 august a.c., se va desfăşura proba obligatorie a profilului. Probele scrise ale examenului de bacalaureat naţional 2017 se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării.
Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când are loc şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale a fost programată pentru zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională să se desfăşoare pe 30 şi 31 august.
În acest an, 39.435 de absolvenţi de liceu s-au înscris la nivel național, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Dintre aceştia, 24.690 sunt din promoţia curentă, iar 14.745 din seriile anterioare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii