Web Analytics
scris vineri, 05.07.2024

Doi argeșeni au pătruns într-o casă din Pitești și au furat 40.000 de euro. Cum i-au prins polițiștii

Doi argeșeni, un piteștean de 30 de ani și un tânăr de 23 de ani din Beleți-Negrești, au pătruns într-o casă din Pitești și au furat 40.000 de euro. S-a întâmplat pe 21 iunie, când proprietara nu era acasă. Surse ne-au precizat că bărbatul de 39 de ani este fiul concubinului persoanei vătămate.

Doi argeșeni au pătruns într-o casă din Pitești și au furat 40.000 de euro. Cum i-au prins polițiștii

Polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Secției 3 Pitești au făcut cercetări amănunțite și l-au reținut, în noaptea de 3 spre 4 iulie, după administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, pe bărbatul de 39 de ani. Acesta a fost supus testului cu poligraf. Inițial, nu a recunoscut și a picat proba detectorului de minciuni. Apoi a recunoscut parțial. Polițiștii au recuperat doar suma de aproximativ 30.500 de euro. Bărbatul a justificat că și-ar fi plătit o datorie cu suma care lipsește din banii recuperați. Joi, 4 iulie, și tânărul de 23 de ani a fost depistat de polițiști și reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

„Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 21.06.2024, în jurul orei 06:00, bărbatul în cauză, împreună cu un tânăr de 23 de ani, din Beleți-Negrești, ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, prin utilizarea unei chei potrivite, iar din interiorul imobiului ar fi sustras suma de aproximativ 40.000 de euro”, a transmis IPJ Argeș.

Citește și Femeia care îl acuză pe Brânză că a bătut-o i-a făcut plângere penală şi pentru distrugere şi furt de arbori

S-a întocmit dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Bărbatul de 39 de ani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, iar tânărul de 23 de ani urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale care se impun.

Sursă foto: IPJ Argeș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită