Doctorul veterinar Niculae Radu de la Curtea de Argeş, o nouă acuzaţie de malpraxis

de | 16.02.2017 11:53 | Dezvăluiri

14 RaduNiculaeLa sfârșitul săptămânii trecute, un locuitor din Curtea de Argeș, Petre Săvulescu ne-a sesizat faptul că un veterinar din orașul în care domiciliază a refuzat să își facă datoria. În disperare de cauză omul a venit la Pitești având în portbagaj o cățelușă care avea o tumoare uriașă în zona anusului și care tremura din toate încheieturile.

Proprietarul ne-a declarat că, cel mai probabil, doctorul nu a dorit să salveze animalul pentru că îl învinuise de omorârea mai multor animale pe care le dusese la tratament, anul trecut și intenționează să depună o plângere penală pentru această faptă. Este vorba despre medicul Niculae Radu, care încă nu a scăpat de o altă acuzație anterioară de malpraxis.

14 PetreSavulescu proprietarulAstfel, împotriva medicului veterinar și FNPA a făcut plângere penală pentru malpraxis acuzându-l că în 2012, în urma unui contract încheiat cu SPU Curtea de Argeș (SC Salubritate Publică Urbană),  doctorul veterinar a ucis în suferințe atroce, în urma intervențiilor de sterilizare, sute de câini (femele). Dosarul a cuprins nenumărate declarații ale martorilor și scrisori medicale ale medicilor veterinari care au reoperat cățelele care au scăpat, pentru a le salva viața. Ca probe, FNPA a mai depus buletine analiză şi planşe foto exemplificative dar și filmări din timpul reintervenţiilor chirurgicale efectuate de medici veterinari care au intervenit asupra animalelor schingiuite, în scopul remedierii erorilor medicale.

Petiție internațională cu peste 8.000 de semnături împotriva doctorului

De asemenea, pe masa procurorilor a ajuns și o petiție internațională împotriva dr. Radu, cu 8.000 de semnături, prin care se solicita ridicarea dreptului acestuia de a mai practica medicina veterinară. Probele evidențiau faptul că sterilizările  făcute sub bisturiul doctorului Radu erau eronate și defectuoase drept dovadă că cea mai mare parte a câinilor au avut probleme medicale foarte grave, care în cele mai multe cazuri s-au soldat cu moartea animalelor. Parchetul a clasat acțiunea, iar FNPA a făcut plângere împotriva acestei soluții, la Judecătoria Curtea de Argeș, care a desfiinţat acțiunea de clasare și a dispus începerea urmăririi penale împotriva dr. Radu Niculae, retrimițând dosarul la Parchet. Așadar Parchetul a retrimis dosarul la Judecătorie. Împotriva acestei decizii FNPA a făcut din nou plângere la Judecătoria Curtea de Argeș. În prezent dosarul se află pe rolul acestei instanțe.

N. red. Cățelușa pe care a refuzat să o salveze veterinarul din Curtea de Argeș a fost preluată de  Aulim Smeura, medicii de aici acordându-i îngrijirile de rigoare.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii