Web Analytics

Doctorul Secureanu a fost la Godeni, la nunta nepoatei patriarhului

de | 11.10.2017 20:50 | Dezvăluiri

4 ilie# Legături periculoase între argeşeanca Minodora Ilie şi controversatul manager de la Spitalul Malaxa # ”Am dat conturile la procurori, să vadă că Secureanu n-a dat niciodată bani la Omenia”, declară Minodora Ilie, care recunoaște că fostul manager de la Malaxa este membru al fundației pe care o conduce # Minodora Ilie admite că Secureanu o ajuta în special cu cazuri medicale pe care le trimitea la Malaxa, cum a fost și cu nepoata  patriarhului, care a născut acolo

Celebrul manager penal al spitalului Malaxa din București, Florin Secureanu, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și delapidare. Secureanu este acuzat de procurori că, după ce a fost numit manager în anul 2009, a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din bugetul spitalului, în cuantum de 9.144.053 lei. Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, Secureanu ar fi virat importante sume  de bani și către fundația Omenia, condusă de argeșeanca Minodora Ilie. Aceasta are la Godeni, de unde este originară, inclusiv o fundație pentru protecția animalelor. Minodora Ilie i-a atras atenția lui Tolontan prin prisma relației sale apropiate cu Secureanu, concretizată printr-o intervenție la acesta în legătură cu Steluța Ciobotea din satul Cotești, comuna Godeni, nepoata patriarhului Daniel, care ar fi avut o problemă la un picior. Am căutat-o  pe  președinta fundației Omenia, Minodora Ilie, tocmai pentru a ne explica natura legăturii sale, inclusiv financiară, cu controversatul fost manager de la Spitalul Malaxa. De altfel, Florin Secureanu a fost unul dintre invitații VIP la nunta pe care Minodora Ilie i-a organizat-o în 2012, la Godeni, nepoatei patriarhului, Steluța Ciobotea, cu alesul inimii sale, Costel Ispas.

„La Malaxa a născut nepoata Patriarhului și am fost și noi amabili cu el, cu Secureanu”

# Doamna Minodora, vreau să vă întreb în legătură cu articolele  lui Cătălin Tolontan despre dosarul de la DNA în care este audiat fostul director al Spitalului Malaxa și despre finanțările pe care le-ați primit de la Florin Secureanu…
– Nu m-a interesat subiectul, că mi-a murit soțul în această vară și i-am făcut de trei luni. Dar referitor la ce m-ai întrebat, pot spune că eu am dat conturile la procurori, să vadă că nu a dat niciodată Secureanu bani la Omenia. Dacă era în fundație, ajuta și el oameni, ca oricare din noi,  la el acolo, pe  unul sau pe altul, care se ducea cu o boala. Noi nu avem nicio altă tangență cu această treabă. La Malaxa a născut nepoata Patriarhului și am fost și noi amabili cu el, cu Secureanu.
# Steluța, nepoata patriarhului, a născut fetița la Malaxa?
– Da, da, știți dumneavoastră toată povestea, cum a plecat de acasă pentru un tânăr… au făcut un copil și cum eu am acoperit totul pentru că trebuie ajutați și tinerii, dacă se îndrăgostesc.

„Da, doctorul Secureanu a fost la nuntă, la Godeni”

# Apropo de nuntă, m-am uitat pe fotografiile de la evenimentul din 2012, de la Godeni și l-am văzut și pe Secureanu. Ce căuta acolo?
– Ați văzut ce frumos a fost?! Da, doctorul Secureanu a fost la nuntă la Godeni, păi el a fost mereu în fundația Omenia. A fost și el acolo, au fost doctori mulți invitați. Noi ne-am gândit că, uite, fata e puțin bolnavă, are un defect…A născut acolo, la Malaxa și el a avut grijă…
# La nuntă, Secureanu i-a făcut vreun cadou mai deosebit Steluței, nepoatei patriarhului?
– Nu mai știu, că atâtea cadouri i-am făcut, noi toți. Și nașa, prințesa Lia și nașul, prințul Paul, toată lumea i-a făcut cadouri.
# Acum Steluța ce mai face? Am auzit că a divorțat…
– Steluța este cu fetița la sora Patriarhului, fetița are cinci ani, este la o grădiniță foarte bună. Băiatul, fostul ei soț, lucrează la Câmpulung Muscel și se duce și își vede fata. Asta e viața lor acum. Dar știți cum e, când ești copilul cuiva, se fac tot felul de discuții.
# Adică vă referiți la faptul că ar fi fata Patriarhului…
– Nu! Nepoată știu eu. (râde) Ea zicea așa… Dar ce știu eu, mamă, suntem ai lui Dumnezeu toți… Acum ce putem face, este Patriarhul, trebuie să îl respectăm…

„Nu putem să-l scoatem pe patriarh din Fundația Omenia, dacă el nu cere acest lucru”

# Spuneți-mi, până la urmă, Patriarhul mai este în Fundația Omenia?
– Sigur că da, ca să nu mai fie, trebuie să facă o cerere scrisă. Ori noi nu putem să îl dăm la o parte, atâta timp cât nu a făcut vreo cerere. A spus unul acolo ceva… știți, când s-a supărat soră-sa că am măritat fata, vă amintiți nunta cu prințul Paul și prințesa Lia,  atunci.. O fi zis și dumnealui ceva atunci la supărare, însă, dacă era adevărat, zicea el personal ceva. Noi nu puteam să îl scoatem atâta timp cât nu cere el acest lucru. Noi râmânem prieteni și cu Patriarhul și cu Calinic și cu toată lumea pentru a putea face fapte bune.
# Ați  dat declarații la DNA în legătură cu eventuale finanțări făcute de Secureanu la fundația Omenia?
– Nu, nimeni de la DNA nu mi-a cerut declarații până acum, deși eu am anunțat să vină să ia conturile Fundației Omenia. Toată lumea știe, nu a intrat niciodată și vă pot demonstra și dumneavoastră, nu a intrat niciun leu de la Malaxa.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii