Web Analytics

Doctorul Alexandru Rafila: „Nu încercați să cumpărați Remdesivir de pe internet”

de | 4.05.2020 00:45 | Actualitate

Doctorul Alexandru Rafila a avertizat, într-o intervenție la Digi24, că nu crede că pe internet se găsește medicamentul Remdesivir în formulă originală. Acesta a declarat:
„Sunt convins că deja se găseşte pe internet. Dar nu se găseşte de fapt medicamentul, se găseşte un nume şi un ambalaj, cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă şi nu se administrează preventiv! Nu încercați să cumpărați Remdesivir de pe internet”.

“Remdesivirul, medicamentul care a fost aprobat în regim de urgență de agenția americană FDA ca tratament etiologic pentru COVID-19, este un antiviral care inhibă replicarea virală, adică multiplicarea virusului. Practic, blochează o enzimă a virusului ce permite replicarea acidului nucleic viral, ARN-polimerază se numește enzima respectivă, și acționează prin blocarea acelei enzime. Este un medicament dezvoltat cu ceva timp în urmă și a fost încercat, fără succes, în tratamentul infecției cu virusul Ebola. A mai fost utilizat și în alte infecții produse de alte tipuri de coronavirus și acum este testat pentru introducerea ca terapie în infecția cu noul coronavirus”, a explicat în continuare  dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

De subliniat că doctorul Alexandru Rafila, într-o intervenție la Digi24, a avertizat că nu recomandă cumpărarea pe internet a medicamentului Remdesivir, de curând folosit în tratamentul infecției cu Coronavirus, întrucât nu crede că ar fi formula originală.

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii