Web Analytics

Doctoriţele şpăgare au fost încarcerate. Mai au de executat doi ani şi 11 luni

de | 6.04.2017 09:04 | Dezvăluiri

20 Camelia SandulescuPe 3 aprilie, Curtea de Apel Pitești a dat sentința în dosarul doctorițelor Camelia Săndulescu și Iulia Maria Mihai, acuzate că ar fi primit șpagă de la peste 1.000 de persoane în 2013 și 2014. Procesul a ajuns la Curtea de Apel Pitești după ce ambele doctorițe au făcut apel la sentința dată pe 20 aprilie 2016 de către Tribunalul Argeș, prin care fuseseră condamnate la câte patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Magistrații Curții de Apel Pitești au decis să deducă din pedepsele principale de câte patru ani închisoare perioada pe care cele două înculpate au petrecut-o în arest preventiv și arest la domiciliu, adică un an și o lună. Altfel spus, cele două doctorițe vor face câte doi ani și 11 luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă.
Vă reamintim că, în septembrie 2014, procurorii DNA Piteşti le-au trimis în judecată pe Iulia Maria Mihai, medic şef al Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă şi preşedinte al Comisiei de Expertiză Medicală, pentru luare de mită în formă continuată (487 acte materiale), şi pe Camelia Săndulescu, medic în cadrul aceluiaşi serviciu, tot pentru luare de mită în formă continuată (588 acte materiale).
Procurorii Anticorupţie susţin că, în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, respectiv februarie – iunie 2014, doctoriţele cu pricina ar fi primit între 100 şi 200 lei şi alte foloase de la peste 1.000 de persoane care s-au prezentat la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală, prelungirea concediului medical peste 90 de zile sau pentru emiterea certificatului constatator privind capacitatea de muncă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii