Web Analytics
scris marți, 19.05.2020

Doctorița Honțaru a fost promovată la Brăila

    Stimați cititori, pentru a lămuri lucrurile chiar de la început, vă spun că ceea ce veți citi în continuare este un articol de opinie. Este părerea mea despre faptul că fosta, actuala și viitor fosta directoare a Direcției de Sănătate Publică Argeș, doctorița Sorina Honțaru, a fost detașată, prin ordin de ministru, pe o funcție înaltă, tocmai la Galați. Poate să nu-i convină, poate chiar și să nu vrea, dar nu poate să conteste legalitatea măsurii și, mai ales, înalta considerație de care se bucură doctorița Honțaru în ochii lui Nelu Tătaru, actualul ministru al sănătății. Deși liberal, sau poate chiar în pofida acestui fapt, ministrul Nelu Tătaru îi recunoaște cu fair-play meritele profesionale ale doctoriței Honțaru, pesedistă binecunoscută, și o consideră soluția salvatoare pentru situația dezastruoasă din județul Galați, din punctul de vedere al pandemiei cu coronavirus.

       Situația din județul Argeș fiind oarecum rezolvată din acest punct de vedere, e stringentă nevoie de competența doamnei doctor Honțaru pentru rezolvarea situației mult mai grave din județul Galați. Fair-play, competență, recunoașterea meritelor chiar și în cazul adversarilor politici, din partea ministrului liberal, totul dublat de un înalt patriotism din partea doctoriței pesediste care, ducându-se la Galați, își sacrifică familia, casa, întregul rost de la Pitești. Evident, acestea sunt înaltele precepte morale care au stat la baza deciziei ca doctorița Honțaru să fie mutată peste noapte la Galați. Înclin totuși să cred că doamna doctor Honțaru, fiind pesedistă, nu va da dovadă de patriotism major, național, și nu va pleca la Galați. Ci va da dovadă de patriotism minor, local, și va rămâne la Pitești.

      Stimați cititori, pentru a justifica titlul în care am anunțat că doctorița Honțaru a fost promovată la Brăila, am să vă spun o poveste. Cei care au lucrat la întreprinderea de gaze din județul Argeș pe vremea când comuniștii sabotau comunismul din interior și care acum sunt, bineînțeles, cetățeni mai în vârstă, își aduc aminte o vorbă cunoscută de tot personalul de pe vremea aia, cum că dacă îți superi șeful, imediat vei fi promovat la Brăila. Vorba reflecta un adevăr care, din când în când, se mai întâmpla, că nu rămânea în istoria nescrisă a întreprinderii de gaze (sau cum se numea atunci) din județul nostru. Chiar așa se întâmpla, șeful supărat pe respectivul angajat, indiferent de funcția acestuia, doar să fie mai mică decât a șefului (situație îndeplinită în cazul nostru, directoare DSP Argeș versus ministrul sănătății), întrunea o ședință în care propunea și decidea mutarea urgentă a indisciplinatului  la Brăila, unde mersul treburilor lăsa permanent de dorit, astfel încât era urgentă nevoie de priceperea indisciplinatului. Bineînțeles că știau cu toții, adică șeful, împricinatul și tot colectivul, că promovarea la Brăila însemna distrugerea familiei, pierderea întregului rost – de fapt cea mai mare sancțiune posibilă.

      Revenind la oile noastre, să ne amintim că o situație asemănătoare s-a întâmplat cu prefectul pus de PNL, Iani Popa, care avea calificarea de înalt funcționar public, necesară să fie și să rămână prefect de Argeș. Necesară dar nu și suficientă, întrucât guvernul PSD, care câștigase alegerile atunci, l-a „promovat la Brăila” pe Iani Popa printr-o detașare ca prefect la Iași, obligându-l astfel să demisioneze.

 

Cristian VASILE

 

P.S. -Fac pariu că, în spatele ușilor aparent închise, acum se duc negocieri încinse pentru păstrarea doctoriței Honțaru, chiar și pe o funcție mai mică, în interiorul sistemului medical argeșean.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...