Web Analytics

Doctoriţa Eli Morman, cercetată în dosarul şpăgilor pentru pensionări, a făcut-o scăpată pe o colegă acuzată de malpraxis

de | 22.07.2015 16:29 | Dezvăluiri

# Viorel Niţescu, tatăl tânărului decedat în urmă cu doi ani din cauza unei banale injecţii făcute de psihiatrul care îl trata, susţine că din comisia care a scos-o basma curată pe doctoriţa acuzată de malpraxis a făcut parte şi dr. Eli Morman

Psihiatra Eli Morman, şefa Laboratorului de Sănătate Mintală Piteşti, cercetată sub control judiciar în dosarul şpăgilor pentru pensionări, fiind acuzată de procurorii Parchetului General de luare de mită de la mai mulţi pacienţi în schimbul eliberării unor acte fictive care urmau să fie folosite la întocmirea dosarelor de pensionare, a făcut parte în urmă cu un an şi jumătate din comisia de disciplină care a stabilit că medicul Ramona Herişanu nu se face vinovată de decesul câmpulungeanului Alin Niţescu. Tânărul în vârstă de 32 de ani a decedat pe 1 august 2013, după o banală injecţie făcută de psihiatra Ramona Herişanu, cu neurolepticul de ultimă generaţie Zypadhera. Potrivit lui Viorel Niţescu, tatăl tânărului mort în condiţii suspecte, comisia de disciplină care a soluţionat reclamaţia depusă de familia Niţescu împotriva doctoriţei Herişanu i-a avut ca membri pe psihiatra Eli Morman, dr. Sorina Honţaru, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi pe medicul de familie Gabriela Oncescu.

„Doctorița Honțaru a trimis un dosar superficial la un așa-zis expert”

„Trei membri au fost în comisia de la Colegiul Medicilor care a cercetat cazul de malpraxis şi a scăpat-o pe doctoriţa Herişanu. Dr. Eli Morman a fost pusă să analizeze cazul cu dr. Honţaru Sorina de la DSP şi cu o doctoriţă de familie, Oncescu Gabriela de la Policlinica Trivale. Dr. Morman a fost şefa de expertiză. Era psihiatră, dar şi colegă de serviciu cu doctoriţa Victoria Irimia, în cabinetul căreia s-a întâmplat asasinatul, pentru că împărţea cabinetul respectiv cu dr. Herişanu. Una era dimineaţă, cealaltă era după-amiază. Deci aici se poate vorbi şi de trafic de influenţă”, susţine Viorel Niţescu. „Dar să vă spun şi despre dr. Sorina Honţaru ce a făcut! Când am depus sesizare la Comisia de Malpraxis de la DSP, dna dr. Honţaru a trimis dosarul la un aşa-zis expert Tatu Mihai din Tulcea. A zis că aşa e procedura, dar nu i-a trimis decât două lucruri, şi anume dosarul fiului meu cu toate documentele de sănătate, cu toate afecţiunile pe care le avea şi toate tratamentele făcute, pe care eu i le-am pus la dispoziţie şi reclamaţia făcută de noi. Atât! Nu a trimis nici declaraţia medicului incriminat, adică a dr. Herişanu, nu a cerut nici analize, nimic! Iar acel expert, pe baza acestor documente, a spus doar că tratamentul este normal şi că folosirea medicamentului Zypadhera nu este socotită caz de malpraxis. Putea să ceară şi el la Piteşti documente şi analize, dar nu a cerut nimic! Am plătit şi 25 de milioane expertului. După ce ne-a dat rezultatul i-am spus: «Onoarea vă obligă să restituiţi suma pentru că dumneavoastră n-aţi procedat corect. N-aţi cerut ceea ce trebuie!». N-am mai primit niciun răspuns de la el”, mai spune tatăl câmpulungeanului decedat în urmă cu doi ani.

Viorel Niţescu: „Am făcut sesizări la SRI şi la DNA Bucureşti împotriva celor care au încercat să muşamalizeze cazul”

Viorel Niţescu mai susţine că şi şefa comisiei de la Colegiul Medicilor Argeş care a soluţionat acuzaţia de malpraxis, dr. Tabita Stănoiu, ar fi o apropiată a psihiatrei Ramona Herişanu, cu care este vecină.
„Şefa comisiei de malpraxis de la Colegiul Medicilor din Piteşti este Stănoiu Tabita, o doctoriţă din Câmpulung, vecină cu Ramona Herişanu. Tabita Stănoiu mi-a trimis rezultatul comisiei de acolo, de la Colegiul Medicilor. Raportul a fost editat pe 20 ianuarie 2014, apoi a fost redactat pe 30 ianuarie, într-o zi de vineri, aşa cum scrie şi pe el. A fost pus la poştă luni, pe 2 februarie. Noi l-am primit joi, pe 5 februarie şi imediat am făcut contestaţie, spunând că, dacă doctoriţa Herişanu nu este vinovată, atunci singurii vinovaţi rămân cei doi doctori de la secţia ATI a Spitalului Judeţean, Constantin Păun şi Adrian Ciocănea. Şi, cu rapiditate formidabilă, jurista de la Colegiul Medicilor mi-a răspuns că întrucât s-a depăşit termenul de şase luni de la comiterea faptei nu se mai poate lua în considerare reclamaţia. Asta se numeşte trafic de influenţă, abuz în serviciu şi obstrucţionarea justiţiei! Eu am fost şi la Colegiul Medicilor de la Bucureşti, unde am fost chemat special şi le-am depus un memoriu de zece pagini în care mi-am spus părerea clar: s-a comis un asasinat medical şi toţi urmăriţi să muşamalizaţi! Şi le-am arătat şi ce s-a întâmplat cu dr. Păun când a fost anchetat de către procuratură. Atunci nu ştiam că şi dr. Morman va fi anchetată. În orice caz, eu am făcut sesizări şi la SRI şi la DNA Bucureşti împotriva lor. Urmează acum, după 1 august, să fac sesizări penale pentru toţi cei care urmăresc să muşamalizeze cazul. Până acum, patru au fost luaţi în colimator: Ramona Herişanu, Constantin Păun, Tatiana Preduţ de la ATI, care are lipsă de sânge şi a distrus probe şi Eli Morman. Dar cu siguranţă vor urma şi ceilalţi!”, e de părere tatăl lui Alin Niţescu.
Iustina Harco-Burcea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii