Web Analytics

Doctorița chinezoaică care i-a tratat pe Nicolescu și Pendiuc avea 70 de pacienți programați în ziua în care a murit

de | 31.05.2018 07:34 | Actualitate

doctorita wangDecesul doctoriţei Xiaoguang Wang, cel mai cunoscut specialist în acupunctură din România, a stârnit un val de emoție. Doctorița s-a stins din viață sâmbătă 26 mai la Spitalul Judeţean Argeş. Doctoriţa era stabilită de un deceniu si jumătate la Pitești, a avut cabinet la Grupul IATSA si apoi la Complexul John. Printre pacienţii săi s-au numărat Constantin Nicolescu şi Tudor Pendiuc. Joi 31 mai, la Biserica Sfânta Vineri din Pitești va fi oficiată o slujbă de înmormântare. De acolo, sicriul va fi transportat către Ambasada Chinei, unde va avea loc o ceremonie la care va participa chiar ambasadorul Chinei la București, după care rămășițele pâmântești vor fi transportate în patria mamă.
În ziua în care s-a stins din viață, doctorița Wang avea programați nu mai puțin de 70 de pacienți.
Doctorul Xiaoguang Wang era reprezentantă a medicinei tradiționale chineze la Organizația Mondiala a Sănătății, fiind absolventă a Institutului de Acupunctură din cadrul Academiei de Medicină Tradițională şi a Institului de Acupunctură şi Moxibustie din Beijing. În familia doctoriței Wang, acupunctura se practica de 13 generații. Adică de vreo 300 de ani.
Doctorița își achiziționase, în urmă cu doar câțiva ani, și o casă la Ștefănești, pentru că îi plăcea județul Argeș. Doctorița originară din China era extrem de apreciată pentru activitatea sa și pentru sfaturile pe care le acorda pacienților.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii