Web Analytics

Doctoriţa Belu şi patronul Hotelului ”Muscelul” s-au vindecat de Covid

de | 14.05.2020 13:28 | Dezvăluiri

Înainte de explozia de infectări Covid-19, care la începutul lunii aprilie a afectat 16 cadre medicale de la spitalele din Câmpulung, un prim caz în Muscel a fost cel al unui medic de la Spitalul Municipal. Şefa Secţiei Cardiologie, medicul primar doctor Victoria Belu, a fost cea depistată pozitiv. Iniţial a fost internată la Câmpulung, apoi a fost transferată la Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş” Bucureşti. Potrivit declaraţiilor prefectului de Argeş, pe 11 aprilie medicul a fost externat, fiind declarat vindecat.
Tot prefectul Emanuel Soare a declarat că, în urma anchetei epidemiologice care a vizat situaţia de la Câmpulung, s-a stabilit că au existat două expuneri profesionale şi una comunitară. Dacă cele mai multe cadre medicale s-au infectat pe sursa celei comunitare, provenite din comuna Godeni, cele două expuneri profesionale au existat în cazul medicului de la Spitalul Municipal şi al personalului medical de la Spitalul TBC Câmpulung.

Iustin Preoteasa s-a tratat la Clinica ”Monza”

Un alt muscelean cunoscut care a căzut pradă virusului, dar a ieșit vindecat, este omul de afaceri Iustin Preoteasa, proprietarul Hotelului ”Muscelul”. La începutul lunii aprilie, în baza Ordonanței militare 4, s-a decis ca Primăria Câmpulung să asigure cazare, la cerere, personalului medical aflat în repausul dintre ture sau gărzi. A fost ales Hotel ”Muscelul”. Pe 4 aprilie, la hotel s-au întâlnit liderul Sanitas de la Spitalul Municipal, Gabriel Eana, primarul Liviu Țâroiu și patronul hotelului, Iustin Preoteasa, pentru a discuta amănunte despre cazare, în condițiile în care apăruseră niște nemulțumiri. Oricum, la Hotel ”Muscelul” au fost cazați în special asistenți medicali, nu medici.
La câteva zile după ce a apărut confirmarea infectarii și a liderului sindical Gabriel Eana cu Covid, a fost sfătuit și patronul de la ”Muscelul” să se testeze. Lucru pe care l-a făcut și așa a și fost depistat pozitiv. Imediat, patronul de la Hotel ”Muscelul” s-a internat la Clinica ”Monza” din București. Cum tratamentul e decurs foarte bine, și acesta s-a externat vindecat după aproape o lună, ca și doctorița Victoria Belu, dovadă că la mijlocul săptămânii trecute s-a reîntors acasă, la Câmpulung.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii